24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDeprecieri pe bandă rulantă la BVB

Deprecieri pe bandă rulantă la BVB

Indicii bursieri ai BVB s-au depreciat săptămâna trecută. La fel s-a întâmplat cu societăţile listate, cu excepţia Flamingo. SIF Oltenia a fost din nou printre cele mai lichide societăţi.

Valoarea tranzacţiilor efectuate săptămâna trecută la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost în creştere cu 49,82% faţă de cea înregistrată în săptămâna anterioară, şi anume de 212,7 milioane de lei. Lichiditatea a fost ajutată de titlurile SIF Oltenia şi de cele ale Băncii Transilvania, acestea cumulând 14,23%, respectiv 12,69% din valoarea tranzacţionată. Toţi indicii bursieri s-au depreciat semnificativ, scăderile fiind cuprinse între 7,30% – pe indicele BET-C şi 8,46% – pentru indicele SIF-urilor, BET-FI. Titlurile unei singure societăţi au reuşit să se aprecieze în săptămâna trecută, şapte au stagnat şi 53 de societăţi au scăzut. Singurul emitent care s-a apreciat a fost Flamingo, care a urcat cu 1,82%, la polul opus situându-se acţiunile societăţii Biofarm – care au scăzut cu 22,14%. A fost o săptămână de panică la BVB, 93% din acţiunile cotate la categoria I sau II a BVB înregistrând deprecieri semnificative ale cotaţiilor.

De la începutul anului, indicele BET a scăzut cu 30,20%, BET-C, cu 26,89%, iar BET-FI, cu 33,06%. În luna februarie, SIF-urile au raportat active totale de 10,8 miliarde de lei, cu 3,6% mai mici decât în luna ianuarie. Diminuarea activelor este în continuare cauzată de deprecierile înregistrate de societăţile din portofoliul SIF-urilor.

„Debutul săptămânii următoare ar trebui să aibă o volatilitate mică şi volume reduse, având în vedere piaţa americană care a fost închisă la sfârşitul săptămânii trecute. În continuare, rămân de urmărit evoluţia principalilor indici externi şi informaţiile legate de marile economii ale lumii“, a precizat Leonard Şonei, responsabilul agenţiei Intercapital Invest Craiova. La sfârşitul săptămânii trecute, principalele societăţi din Oltenia tranzacţionate la BVB înregistrau următoarele cotaţii: SIF Oltenia – 2,89 lei/acţiune, Electroputere – 0,845 lei/acţiune, Automobile Craiova – 24 lei/acţiune, Mercur Craiova – 50 lei/acţiune, Şantierul Naval Orşova – 10,5 lei/acţiune, Artrom Slatina – 27,5 lei/acţiune, Alro Slatina – 6,7 lei/acţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU