30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrivatizarea Electroputere, ultima strigare!

Privatizarea Electroputere, ultima strigare!

Pe ultima sută de metri, Electroputere face un apel către AVAS să grăbească mult aşteptata privatizare. În acelaşi timp, sindicatul societăţii este convins că noul proprietar va aduce schimbări pozitive în ceea ce priveşte salariile şi condiţiile de muncă ale angajaţilor.

De mai mulţi ani se încearcă privatizarea societăţii comerciale Electroputere şi se pare că, după cea de-a şaptea tentativă, acest lucru va fi posibil. Mai sunt câteva zile până la semnarea contractului, mai exact, şase zile până la sfârşitul lunii octombrie, când este aşteptată marea schimbare. Este limpede deci că spiritele s-au încins: societatea trage semnale AVAS-ului, sindicatul transmite salariaţilor încurajări pentru un viitor cu siguranţă mai bun.

„În aceste zile, AVAS a comunicat printr-o adresă că activitatea comisiei de privatizare este spre final şi ar mai fi de supus atenţiei Consiliului de Supraveghere şi Îndrumare al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului“, a declarat liderul de sindicat al societăţii Electroputere, Aurel Bojenoiu. „Aceasta înseamnă că în următoarele zile, până la 1 noiembrie, contractul va fi semnat. Suntem însă îngrijoraţi de faptul că acest proces durează de foarte mult timp, iar societatea nu mai are resurse financiare să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii. Apelăm astfel, şi pe această cale, prin intermediul presei (Gazetei de Sud), la conducerea AVAS să grăbească finalizarea acestui proces“, a spus Aurel Bojenoiu.

 

Stabilitate şi condiţii mai bune pentru salariaţi

 

Desele comentarii din presă, zvonurile şi nenumăratele presupuneri au adus, cum era şi firesc, nerăbdare şi în rândul salariaţilor. Motivul este explicabil: de mai multă vreme, salariile la Electroputere se acordă cu mare întârziere – chiar şi de două săptămâni – şi la un nivel total nesatisfăcător, dată fiind importanţa muncii pe care o depun.

În toată această vreme, sindicatul a făcut toate demersurile pe care legea i le permite, astfel încât privatizarea să aibă loc în condiţii avantajoase pentru salariaţi, contractul de privatizare explicând clar obligaţia viitorului proprietar de a dezvolta şi moderniza toate cele patru mari profiluri de activitate. „Există premise ca acest lucru să se producă în maximum şase luni, urmând ca Electroputere să devină o întreprindere stabilă, cu un potenţial tehnologic şi uman capabil să facă faţă cu succes pretenţiilor impuse de piaţa produselor fabricate, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Toate aceste demersuri trebuie să conducă la o stabilitate a locului de muncă, dar mai ales la creşterea veniturilor salariaţilor şi la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă“, apreciază Aurel Bojenoiu.

De asemenea, liderul de sindicat consideră că, după privatizare, activitatea de sindicat se va desfăşura în condiţii mult mai dificile, având de înfruntat reprezentanţii unui patronat autentic. Nu există nici o îndoială însă – spune Bojenoiu – că echipa de conducere a sindicatului societăţii Electroputere va face faţă cu succes noilor cerinţe impuse de schimbarea proprietarului. Iar cel mai important lucru este acela că doleanţele salariaţilor vor fi îndeplinite printr-o bună comunicare cu viitoarea conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII