20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfacere din fericirea celor din jur

Afacere din fericirea celor din jur

Cu toate că pe piaţa de profil din Craiova există zeci de firme care oferă servicii de decorare, afacerea în acest domeniu are perspective de dezvoltare.

Mărturie în acest sens stă firma Margot, care, în mai puţin de o jumătate de an de la înfiinţare, a reuşit să devină cunoscută. Firma are două domenii de activitate. Unul are la bază una din poveştile austriece de succes prin excelenţă – cristalele Swarovski – şi constă în realizarea de bijuterii de argint folosind faimoasele cristale. Cristalele de culori şi forme diferite pot fi folosite şi pentru decorarea altor obiecte. Afacerea a venit de la o idee simplă, având la bază o experienţă de zeci de ani în domeniu, cei drept, în altă ţară. „Cristalele Swarovski sunt un hobby pentru mine – împodobesc femeia fără să fie foarte scumpe. Lucrez de 15 ani în acest domeniu în Grecia. Neexistând în Craiova, m-am gândit să aduc şi aici frumuseţea acestor cristale în bijuterii, pe rochii şi genţi“, a explicat Magdalena Kneir, directoarea firmei.

 

Evenimente la cheie

 

Alt domeniu de activitate al firmei este organizarea de nunţi şi botezuri. „Ne ocupăm de absolut tot – de la realizarea rochiei de mireasă, respectiv a trusoului de botez, la realizarea lumânărilor şi decorarea sălii“, a declarat Magdalena Kneir. Reţeta ei de succes este cât se poate de sănătoasă şi se inspiră din succesul avut în Grecia în domeniu. „Absolut tot este adus din Grecia şi orice aduci de acolo este altfel, este de calitate. Lucrăm pe bază de comenzi din catalog“, a spus Kneir, care a explicat că un mare avantaj pe care-l are este experienţa în străinătate în acest domeniu.

„Dacă nu-mi place, nu dau drumul la nimic“

 

În plus, meseria pe care o are – cea de designer – şi faptul că este o persoană foarte pretenţioasă vin în sprijinul afacerii, ca şi viziunea proprie despre decoraţiunile de nuntă. La acestea se adaugă implicarea. „Dacă nu-mi place nu dau drumul la nimic. Doresc să introduc pe piaţa de decoraţiuni şi aranjamente feng shui (fără vestitele baloane şi flori)“, a spus directoarea firmei, subliniind că doreşte să introducă şi la noi fastul şi eleganţa petrecerilor de botez şi de nuntă din Grecia.

 

Multă muncă şi multă răbdare

 

Reţeta succesului ei constă însă în mult mai mult decât atât. „Este vorba de calitatea şi frumuseţea produselor, de multă muncă şi multă răbdare“, a afirmat Magdalena Kneir. O astfel de afacere implică însă şi renunţare, în sensul că nu trebuie niciodată să faci rabat de la calitate. „Sunt foarte atentă la detalii. Dacă nu putem colabora la nivel de schiţă, nu se poate continua colaborarea deoarece eu urmăresc o anumită conduită“, a adăugat Kneir. Acest lucru este deosebit de important, mai ales că în acest moment concurenţa din piaţă este destul de mare. Potrivit acesteia, în momentul în care a intrat în piaţă a fost conştientă de acest lucru – existau deja 28 de firme de profil. Directoarea firmei Margot spune că nu se dă în lături nici de la posibile colaborări cu acestea.

 

Secretul afacerii – clientul mulţumit

 

Totuşi, ingredientul principal al succesului constă în mulţumirea clientului, mai ales că oamenii o contactează pentru organizarea de evenimente importante din viaţa lor. Alte lucruri esenţiale sunt încrederea reciprocă şi seriozitatea. „Trebuie să aibă încredere în mine că le voi da acel ceva pe care şi-l doresc. Contează foarte mult şi cuvântul dat“, a subliniat Magdalena Kneir. Potrivit acesteia, pentru că lucrează pe bază de comenzi din catalog, investiţia iniţială în această afacere a constat în cheltuieli legate de deschiderea firmei şi de închirierea spaţiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS