22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVreme prielnică pentru culturile agricole

Vreme prielnică pentru culturile agricole

Vremea din ultima perioadă a fost benefică pentru culturile agricole din judeţ. „Ploile de săptămânile trecute au fost benefice pentru culturile agricole deoarece au completat diferenţa de apă din sol“, a declarat Cornel Popa, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj. Potrivit acestuia, în multe zone din judeţ – în special din partea de sud – precipitaţiile au permis realizarea unei arături de calitate.

„Perioada optimă de însămânţare a culturilor de toamnă se întinde până la 30 octombrie“, a explicat Cornel Popa. Acesta a subliniat faptul că în continuare se anunţă o prognoză meteo favorabilă înfiinţării culturilor agricole. Mai mult decât atât, directorul executiv adjunct al DADR Dolj a explicat că, dacă până mai acum câţiva ani anotimpurile aveau stabilitate, în prezent, vremea oferă o serie de surprize plăcute. „Au fost ani în care în decembrie am semănat grâu şi am avut o producţie foarte bună, (de 5.000 kg la hectar“, a spus Traian Bulată, directorul adjunct al DADR Dolj.

Potrivit informaţiilor primite de la DADR Dolj, până în prezent au fost semănate 15.861 de hectare cu rapiţă (81% din suprafaţa programată), 76.971 de hectare cu grâu şi secară (38% din suprafaţa estimată) şi 1.124 de hectare cu orzoiacă de toamnă (22% din suprafaţa estimată).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS