17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinerii din Valea Jiului vor fi asiguraţi

Minerii din Valea Jiului vor fi asiguraţi

Majorarea preţului la energia electrică pe care o plătesc minerii din Valea Jiului ar putea fi sursa de venituri prin care ortacii să beneficieze de asigurări de viaţă.
Reprezentanţii Companiei Huilei din Petroşani şi cei ai Ligii Sindicatelor miniere din Valea Jiului poartă negocieri pentru a găsi soluţia ca, în cazul accidentelor, minerii să poată beneficia de asigurări de viaţă. „Având în vedere ultimele accidente grave de la unităţile miniere, în urma cărora trei oameni au rămas paralizaţi, membrii noştri de sindicat trebuie să beneficieze de asigurări în caz de accidente de muncă. Nu este posibil ca o companie în care oamenii lucrează în asemenea condiţii să nu asigure angajaţii“, a declarat Zoltan Lacataş, preşedintele LSMVJ.
Reprezentanţii LSMVJ au cerut în repetate rânduri să se găsească o soluţie pentru această problemă şi se pare că acest lucru ar fi posibil dacă s-ar accepta creşterea preţului plătit de salariat la energia electrică, de la 2,5 bani, la 3 sau 4 bani pe kilowatt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS