30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOferte de muncă în străinătate

Oferte de muncă în străinătate

Numărul europenilor dispuşi să angajeze români este din ce în ce mai mare. Ultimele oferte vizează meseria de cameristă pentru Spania şi de sudor şi instalator pentru Slovenia.

Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM) organizează începând de ieri înscriere în banca de date pentru femeile care doresc să lucreze cameriste în Spania. Durata contractului este de patru luni, iar salariul, de 1.065,33 euro brut/lună. Potrivit www.omfm.ro, la preselecţie se pot prezenta doar persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani. Aceste persoane trebuie să aibă o experienţă de minimum şase luni, imediat anterior anului 2007 (dovedită cu carnetul de muncă), în meseria de cameristă. Preselecţia va avea loc între 23 aprilie şi 25 mai.

Şi slovenii vor angajaţi români

În perioada 24.04 – 31.05.2007, OMFM organizează acţiunea de înscriere în banca de date şi pentru persoanele care au meseria de sudor TIG şi instalator ţevi pentru Slovenia. Contractele oferite sunt pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire, iar salariul va fi de 3,5 euro net/oră, la care se adaugă un spor de 30% pentru orele lucrate suplimentar şi 4,5 euro/zi pentru mâncare. Potrivit www.omfm.ro, costul cazării este suportat de angajator. La preselecţie pot participa bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, care au o experienţă de minimum doi ani în instalarea cazanelor şi conductelor, repararea şi sudarea cazanelor. Potenţialii angajaţi trebuie să aibă şi cunoştinţe de limba engleză/slovenă.

Acte necesare

În ambele cazuri, dosarele de înscrie trebuie să conţină copie B.I./C.I. şi paşaport, C.V. în limba română (tipizat OMFM), precum şi copii legalizate de pe certificatul de absolvire şi/sau calificare şi de pe cartea de muncă (toate paginile scrise). La acestea se adaugă certificat de sănătate, cazierul judiciar în original, care să ateste că solicitantul nu are antecedente penale (termen de valabilitate şase luni), şi două declaraţii pe proprie răspundere, autentificate la notar. Din acestea din urmă trebuie să reiasă numărul de copii minori aflaţi în întreţinerea acestuia şi că solicitantul nu beneficiază de pensie de invaliditate. Dosarul mai conţine două fotografii tip paşaport şi dovada emisă de Serviciul Public pentru Asistenţă Specială/primar, din care să rezulte că solicitantul a notificat intenţia de a lucra în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS