22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCatalin Amza -pasionat de cifre

Catalin Amza -pasionat de cifre

Pasiunea lui Catalin Amza este matematica. De peste cinci ani participa la toate concursurile si olimpiadele de matematica, reusind sa se claseze pe primele locuri.


Catalin Amza este un copil inteligent, sensibil si foarte timid. Este elev in clasa a VIII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova. In clasele primare, Catalin Amza intâmpina mari probleme in descifrarea tainelor matematicii. Ajutat de mama lui, treptat, copilul a descoperit ca materia pâna acum neinteleasa i-a devenit extrem de draga.


Aproape saptamânal, Catalin Amza a participat la concursuri scolare


In clasa a IV-a a participat la primul lui concurs de matematica, iar dupa numai un an de pregatire a reusit sa obtina locul I la olimpiada judeteana. „Câstigarea locului I m-a impulsionat foarte mult, am capatat incredere in mine si am descoperit dorinta de a deslusi si rezolva cele mai complicate exercitii si probleme. Matematica a devenit astfel mai mult decât o pasiune. In continuare ma ajuta si ma sustine mama, care la rândul ei a fost o mare iubitoare de cifre“, a povestit Catalin.


In clasa a VI-a, micul matematician a reusit sa se claseze, la diferenta de doar câteva sutimi de câstigator, pe locul II la olimpiada de matematica, acest fapt ambitionându-l si mai mult. A participat la toate concursurile de matematica organizate in afara Craiovei, obtinând numai locul I. Cu un an mai târziu, Catalin a participat aproape saptamânal la concursuri scolare, luând premii insemnate atât la fazele judetene, cât si nationale de matematica, dar si de fizica. Studiul celor doua materii a devenit foarte important, visul lui Catalin fiind sa urmeze o cariera in matematica sau informatica. Si ca orice adolescent de vârsta lui, Catalin Amza este pasionat de informatica, „dar nu de jocurile pe calculator, ci de programe, softuri“. In plus, ii plac foarte mult franceza si fotbalul.


Concursuri scolare


Catalin Amza s-a clasat pe primele locuri la olimpiadele de matematica la fazele judetene si la concursurile de fizica de la Bacau si Focsani. In urma cu numai câteva zile, adolescentul a participat la un concurs international de matematica, in Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS