20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfaturi pentru parintii adolescentilor

Sfaturi pentru parintii adolescentilor

Este foarte important ca adolescentii, aflati la o vârsta critica, sa stie ca in orice problema pot apela la parintii lor. Iata câteva sfaturi:


– Impartasiti-le experientele dumneavoastra


Când vorbiti cu copilul dumneavoastra despre o problema pe care o are, incercati sa faceti legatura intre problema lui si ceea ce vi s-a intâmplat dumneavoastra in trecut. Va aprecia acest lucru si va realiza ca nu este singurul care a trecut prin aceasta problema.


– Faceti-va timp pentru a discuta cu el


Va puteti aseza alaturi de el si prietenii lui, insa aveti grija sa nu faceti acest lucru intr-un mod care sa-i deranjeze, ci fiind prietenos si aratându-le ca sunteti interesat de activitatile, preocuparile si opiniile lor. In acest mod le veti câstiga increderea.


– Atunci când ati gresit, recunoasteti


Este foarte important sa recunoasteti atunci când gresiti si sa va cereti scuze pentru ceea ce ati spus sau ati facut. Prin acest lucru, copilul invata ca din când in când toti gresim.


„Parintii trebuie sa nu isi critice niciodata copiii in locuri publice. Stim cu totii de obisnuinta unor parinti de a-si critica odraslele in fata clasei si colegilor sau chiar de a-i lovi. Un astfel de copil isi va pierde increderea in el, va deveni mai vulnerabil in fata colegilor, iar acestia il vor subestima. Parintii trebuie sa isi apropie foarte mult copiii pentru a ii incuraja sa le impartaseasca orice greseala, pentru ca impreuna vor gasi o solutie“, a spus Cristina Cristea, profesor consilier la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS