25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpaniolii ascultă craioveni

Spaniolii ascultă craioveni

Recent, în Craiova a luat naştere, oficial, un nou proiect muzical. Este vorba de cel al lui Adi Blejoiu şi Alin Macovei, reuniţi sub numele de scenă Bladi feat Dr. Mako, care a prins imediat în străinătate.

Adi Blejoiu este cunoscut în peisajul muzical craiovean ca solistul trupei Magazinul de Muzică. Numele este sugestiv atâta timp cât el şi colegii săi aduc la viaţă melodii celebre, în propria lor manieră, şi le oferă publicului în concertele lor, care se bucură de popularitate.
Alin Macovei a făcut şi încă mai face „muzică de teatru, muzică pentru posturi de radio şi televiziune. Aşa că întâlnirea noastră s-a dovedit… Providenţială“, spune acesta. E adevărat, cei doi se cunosc de mult, din vremea studenţiei, când cântau împreună la Casa Studenţilor, în formaţii diferite. Însă de abia acum un an şi ceva s-au reîntâlnit, când au început să pună bazele noului lor proiect muzical.
Stilul dance al primei lor piese lansate oficial, „Alive“, diferă de ceea ce publicul era obişnuit să asculte, să zicem, la concertele Magazinului de Muzică. Alin Macovei recunoaşte că „ideea a fost a mea, în tentativa de a intra cu muzica noastră pe cât mai multe radiouri şi de a ajunge la o categorie de populaţie cât mai largă“. Adi Blejoiu, pe de altă parte, spune că „este adevărat că nu am sărit într-un picior, lucru pe care nu-l fac nici acum. Pentru mine, proiectul dance a început ca o joacă. Mai târziu l-am abordat ca pe o provocare“. Totodată, el recunoaşte că „sunt rocker şi voi rămâne aşa“.

Succes instantaneu

Joacă sau nu, piesa celor doi a avut succes încă din a doua zi de la lansare, de acum patru săptămâni. A fost preluată de Kiss FM şi solicitată de Radio Planeta, cel mai mare post de radio dance din sudul Spaniei. La momentul actual, melodia „Alive“ rulează la Radio Planeta de cinci ori pe zi, într-un heavy rotation. De menţionat aici şi contribuţia lui Mihai Ristea, producătorul piesei, care este „un tânăr foarte talentat, modest şi serios“, după cum îl descrie Alin Macovei, cu care vor colabora şi la următoarea lor piesă, „On my way“.
Dorinţa cea mai mare a celor doi, legată de acest proiect, este să trezească interesul unei case de discuri serioase, care să dorească o colaborare cu ei. Aşa, cred cei doi, vor ajunge mai repede la marele public.
Adi şi Alin ar fi trebuit să cânte pe 24 februarie la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, în încheierea concertului Oanei Radu, fostă concurentă la „Vocea României“. Din păcate, acest lucru nu a mai fost posibil din cauza unor probleme tehnice, care au făcut imposibilă evoluţia lor. Însă, acesta nu-i un capăt de ţară. Dacă doriţi să ascultaţi rezultatul muncii lor, care a reuşit să treacă graniţele ţării într-un timp atât de scurt, puteţi găsi piesa pe Youtube.com („Alive“ – Bladi feat. Dr.Mako) sau accesând pagina trupei Bladi de pe Facebook. De asemenea, pe lângă radiourile menţionate, ea este difuzată şi de Radio Oltenia sau DJ Pro Radio.
Aşadar, muzica din Craiova se mişcă, şi nu doar la nivel local şi naţional. Ea este rezultatul muncii unor oameni pasionaţi, care vor să lase ceva în urma lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS