10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrincipele Radu al României, la SpectActor

Principele Radu al României, la SpectActor

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României este invitatul de onoare al Conferinţelor „SpectActor“ din luna mai. Întâlnirea va avea loc duminică, 22 mai, la ora 11.00, în Sala „I.D. Sârbu“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.
Principele Radu al României va conferenţia pe tema „Înţeleapta cârmuire“. El a avut o activitate artistică de peste 20 de ani, atât în România, cât şi în Europa, America, Asia şi Africa.
A studiat la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (UNATC), pe care a absolvit-o în anul 1984, la clasa prof. Olga Tudorache. Printre colegii săi de promoţie s-au numărat Bogdan Gheorghiu, Oana Pellea, Marina Procopie, Mihai Verbiţchi, Adrian Păduraru şi Dan Bădărău. Din 1974 şi până în 1999, Principele Radu al României a susţinut o bogată carieră artistică în teatru, film şi televiziune în ţară, dar şi în străinătate. A lucrat ca asistent universitar la UNATC, la clasa prof. univ. Dem Rădulescu. A realizat în anul 1993, ca director artistic, primul proiect de terapie prin artă, „Artécole“, pentru orfanii din România.
Întâlnirile SpectActor reprezintă deja un eveniment cultural important în viaţa Craiovei începând cu 2009. Printre cei care au conferenţiat la TNC se numără personalităţi precum Radu Beligan, Ion Caramitru, Solomon Marcus, Răzvan Theodorescu, Gabriela Adameşteanu, Varujan Vosganian sau Andrei Marga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII