22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCezara trebuie să iasă învingătoare!

Cezara trebuie să iasă învingătoare!

Cezara Mihalache, de zece ani, elevă la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu“ din Târgu Jiu, a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică tip B. Ea are nevoie de ajutor financiar din partea semenilor săi pentru a ieşi învingătoare din lupta cu nemiloasa boală!

Cezara Mihalache are doar zece ani şi este membră a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, filiala Târgu Jiu. „Vestea ne-a secerat. Ne-a distrus sufletele. Pe 12 august anul acesta am fost la un control medical, deoarece fetiţa acuza dureri de burtică, iar doamna doctor Braia a observat că este ceva în neregulă şi ne-a trimis la Clinica Fundeni pentru analize şi pentru confirmarea diagnosticului. Cezara este internată în Bucureşti din 13 august, cu diagnosticul leucemie acută limfoblastică de tip B, iar în prezent face tratament cu citostatice, din 23 august. Lucrurile nu merg foarte bine, deoarece nu i s-a administrat un tratament de prevenire a stomatitei aftoase ce apare în urma citostaticelor. De trei zile nu se simte bine. În prezent, abia reuşeşte să vorbească sau să mănânce, de dormit nici atât“, a povestit mama Cezarei, Eliza Mihalache. Fetiţa are nevoie de 100.000 de euro pentru o intervenţie în străinătate, după ce a fost diagnosticată cu leucemie acută. Sumele de bani pot fi depuse în contul RO29RNCB 0318079831120001, deschis la BCR, sucursala Târgu Jiu, pe numele mamei, Mihalache Eliza.

Cercetaşă de la cinci ani

Cezara este membră a organizaţiei de cercetaşi de la vârsta de cinci ani. Iubeşte natura, animalele şi participă la activităţile organizaţiei, dând mereu dovadă de implicare şi devotament. Roxana Boltaşu, şefa centrului local al cercetaşilor, o descrie pe Cezara ca fiind un copil foarte activ, vioi şi plin de viaţă. Fetiţa le-a transmis apropiaţilor dragostea pentru natură şi animale şi respectul pentru mediul înconjurător. Colegii ei au iniţiat o campanie de strângere de fonduri, însă orice mic ajutor îi va fi de folos. Cezara este sprijinită de toţi colegii săi, mici şi mari, de toţi oamenii dragi şi, mai ales, de familia sa. „Este o fetiţă extraordinară, plină de viaţă, mereu cu zâmbetul pe buze. Este un îngeraş! Ne rugăm cu toţii la Dumnezeu să se facă bine, să facă rost de bani şi să ajungă cu bine acasă, să mergem din nou pe cărări de munte, să iubim natura. Ne este dor de ea“, a spus Roxana Boltaşu, şefa cercetaşilor gorjeni. Împreună o putem ajuta pe Cezara, împreună putem face ca micuţa cercetaşă să zâmbească din nou!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU