25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGratuităţi pentru vârstnici

Gratuităţi pentru vârstnici

Pensionarii craioveni cu o pensie mai mică de 1.300 de lei net ar putea beneficia din nou de abonamente gratuite pentru transportul în comun, însă nu pe toate liniile şi nu în fiecare zi a lunii.

Consilierii craioveni sunt chemaţi să ia o nouă decizie în privinţa acordării de facilităţi pensionarilor, la obţinerea abonamentelor pentru transportul în comun. Considerate prea costisitoare pentru bugetul Băniei, aceste înlesniri au fost semnificativ reduse în decembrie 2008. La numai câteva zile de la hotărârea prin care mulţi pensionari nu mai puteau beneficia de gratuităţi la transportul cu mijloacele RAT Craiova, primarul Antonie Solomon s-a răzgândit, afirmând că municipalitatea a făcut o greşeală. „Pensionarii Craiovei merită mai mult de atât“, a declarat Antonie Solomon. Astfel, pe 26 februarie, pe masa consiliului local se va afla un proiect de hotărâre prin care se revine la cuantumul pensiei maxime în cazul căreia se acordă subvenţia – 1.300 de lei, indiferent de vârstă şi de tipul pensiei. La ultima modificare, consilierii votaseră pentru o pensie maximă de 600 de lei. Se va propune totodată şi acordarea de abonamente gratuite pentru bătrânii de peste 70 de ani, indiferent cât primesc aceştia de la stat şi chiar dacă nu sunt pensionari. Faţă de gratuităţile acordate pensionarilor de către primărie până în decembrie 2008, diferenţele din noul proiect sunt că subvenţia nu va mai acoperi transportul pe toate liniile şi că pensionarii care doresc totuşi să călătorească zilnic pot opta doar pentru o singură linie. Pentru ceilalţi se vor emite la cerere cartele pentru 20 de zile pe lună, pe două şi pe cinci linii de transport, specificarea zilelor în care abonamentul este valabil urmând să fie făcută de beneficiar.

Amenzi pentru lipsa actelor

În proiectul care va fi discutat pe 26 februarie, în şedinţa consiliului local municipal, sunt prevăzute şi amenzi pentru pensionarii care, la control, nu prezintă abonamentul, actul de identitate şi, după caz, cuponul. Contravenţia se sancţionează cu până la 500 de lei amendă, se mai precizează în raport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII