30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZiua Minerului, la Petroşani

Ziua Minerului, la Petroşani

Ziua Minerului a fost marcată ieri în Valea Jiului prin ample manifestări, care au început la Petroşani, în Parcul Central, şi au continuat la Lupeni, cu un mega-spectacol de muzică populară şi uşoară.

Anul acesta, la manifestările organizate de autorităţile locale de la Petroşani a luat parte doar europarlamentarul Monica Iacob Ridzi, de la PD, nici un alt deputat de Hunedoara, lider politic de la Bucureşti sau alţi oficiali nefiind prezenţi.

În Parcul „Carol Schreter“ din Petroşani, lângă statuia minerului, autorităţile locale, administraţia CNH, sindicatele şi reprezentanţii locali ai partidelor politice au depus coroane de flori în cinstea ortacilor care şi-au dat viaţa în lupta aspră de pe frontul cărbunelui.

Minerii au simţit că este ziua lor la Lupeni, unde reprezentanţii Ligii Sindicatelor Miniere au pregătit un spectacol artistic, pentru care au alocat 80.000 de lei. Au susţinut concerte trupele Class, HI-Q Band şi Voltaj, iar la spectacolul de muzică populară au fost invitaţi: Sofia Vicoveanca, Victoriţa Lăcătuşu, „Doina Gorjului“, Ionuţ Fulea, Petrică Mâţu Stoian, Gheorghe Turda, Robert Târnăveanu şi Adrian Stanca.

De Ziua Minerului, administraţia Companiei Naţionale a Huilei Petroşani a dat fiecărui miner din Valea Jiului o primă de 400 de lei şi o zi liberă, de 6 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS