27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRottweillerii -luptatori puternici

Rottweillerii -luptatori puternici

Rottweillerul se situeaza intre primele zece rase ca inteligenta, considerent pentru care, alaturi de alte calitati, este folosit cu deosebit succes de politie, armata, graniceri, vamesi. De asemenea, este utilizat ca si câine de salvare in caz de catastrofe, conducator de nevazatori, companion pentru copii si batrâni si nu in ultimul rând pentru tractiune.


Rottweilerul este un animal jucaus, nu face galagie, nu latra fara motiv, iar daca o face, este bine de vazut de ce, pentru ca sigur exista un motiv bine intemeiat. Acest câine se adapteaza cu usurinta atât la bloc, cât si la casa. Se dreseaza usor, iar cu un astfel de companion stapânul nu se va mai teme de nimic. Rottweillerii sunt calmi, plini de curaj si complet devotati stapânului si familiei. Ei pot fi uneori acuzati de agresivitate, insa trebuie retinut faptul ca ei au fost crescuti si selectionati pentru paza si nu fac altceva decât sa-si apere casa si familia. Daca sunt tinuti in lant, atunci intr-adevar pot deveni agresivi. Sunt niste luptatori puternici si par a fi imuni la durere. Ei sunt inteligenti si usor de dresat, insa este necesar un dresaj corect orientat catre supunere totala si comanda ferma. Comenzile contradictorii ii deruteaza si, nestiind cum sa reactioneze, vor face cum vor dori, devenind de necontrolat. Dresajul trebuie inceput devreme si sub nici o forma nu trebuie folosita violenta.


Rottweillerii nu accepta strainii


Rottweillerii nu accepta sa fie mângâiati de straini, dar apreciaza gesturile de afectiune ale stapânului. Pentru a fi cu adevarat fericiti, ei au nevoie de companie. Daca au fost corect dresati si socializati de mici, Rottweillerii devin prietenosi atât cu copiii, cât si cu alte animale de casa. In ciuda marimii lor, se adapteaza usor la viata din apartament. Blana nu necesita o ingrijire speciala. In casa, ei sunt relativ linistiti, dar au nevoie de mult exercitiu fizic. La plimbare, nu se vor departa prea mult de stapân. Mai mult decât atât, le plac apa si jocul cu mingea. Câine puternic, ce poate indeplini aproape orice sarcina, este inzestrat cu un instinct puternic de paza si de aparare.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS