22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReamenajarea unui apartament cu trei camere

Reamenajarea unui apartament cu trei camere

Dintr-un apartament banal cu trei camere, chiar si de bloc, se poate realiza o locuinta eleganta si functionala.


Un apartament „usor cosmetizat“ poate semana mai mult cu un interior de vila. Solutiile de reamenajare trebuie sa tina cont de structura blocului unde se afla apartamentul, dar si de necesitatile de confort ale familiei care va locui intr-un astfel de imobil. Reamenajarea spectaculoasa poate avea stil, iar maniera de abordare a transformarilor interioare poate viza eleganta si functionalitatea prin finisaje unitare si mobilier cu design atractiv.


In sufragerie, unul dintre pereti poate fi desfiintat si inlocuit cu altul din gips-carton. Astfel se creeaza nisa, unde pot fi asezate rafturile si mobilierul sufrageriei, economisindu-se spatiul. Structura de rezistenta a blocului nu permite desfiintarea multor pereti, iar diafragma care traverseaza pe latime apartamentul poate impune luarea in considerare a unei maniere de lucru diferite. Daca nu se poate opta pentru darâmarea zidurilor, se poate cauta maxima functionalitate a spatiilor si estetica acestora.


Bucataria poate fi amenajata si practic


Bucataria poate fi conceputa intr-un spatiu rezultat in urma desfiintarii camarii si grupului sanitar.


Se poate renunta la acestea pentru a crea, in locul fostei bucatarii, sufrageria. Bucataria propriu-zisa poate fi amenajata in spatiul camarii si al grupului sanitar de serviciu desfiintate. Pentru a nu devia traseul tevilor de gaz, lucru interzis oricum prin lege, designerii pot masca tevile intr-un mod elegant, ulterior ele aparând ca un element de mobilier, putând fi imbracate cu lemn si sticla sablata. Corpurile de mobilier ale bucatariei pot delimita spatiul strict functional al acesteia de sufragerie. Un alt element care poate avea rol de diferentiere a spatiului unui imobil poate fi pardoseala. Daca in bucatarie si in holul de la intrare poate exista gresie, restul pardoselii din camere poate fi parchet. Pentru o imagine si mai estetica a sufrageriei, spatele corpurilor din bucatarie, care delimiteaza cele doua zone, poate fi decorat cu folii din aluminiu batute in nituri. Un alt element practic intr-o reamenajare cu gust poate fi aparitia barului care capata dubla functionalitate. Blatul barului, iluminat cu spoturi, va avea un rol dublu. Poate asigura functionalitatea pentru servirea mesei in sufragerie si poate fi folosit pur si simplu ca bar.


Mobilierul de sufragerie, in culoarea lemnului


Pentru mobilierul sufrageriei poate fi creata o nisa din gips-carton, iluminata cu spoturi. Si in sufragerie, mobilierul poate fi unitar estetic cu cel al bucatariei, respectând nuantele si natura materialelor: lemn si sticla sablata. Deasupra mesei poate fi montata o lustra cu o forma placuta ochiului, care poate puncta si ilumina zona locului de luat masa. Iar un dulap asezat intr-un colt al incaperii poate masca, de fapt, frigiderul. De asemenea, pot fi amenajate atât rafturile barului, cât si usa care poate culisa si poate fi realizata din lemn si plexiglas sablat, oferind o dubla intrebuintare: de delimitare a spatiului, dar si de decorare a peretelui alb pe care culiseaza, oferind un coltisor intim si personalizat. Atunci când usa nu este inchisa, ea poate imbraca peretele din apropierea nisei sufrageriei, dând senzatia existentei unui dulap. Livingul aerisit se poate distinge printr-o eleganta a liniilor si formelor simple. Zona de conversatie poate fi grupata in jurul masutei asezate pe un covor afgan original. Rafturile pentru carti pot fi realizate simplu, dar decorativ, conturând prin liniile lor zidurile. Pentru a largi spatiul si in living se poate apela la alta nisa. Iluminatul incaperii realizate se poate face atât prin spoturi si lampi cu picior lung, cât si prin corpuri de iluminat fixate pe tavan. Camera de zi devine aerisita si datorita mobilierului care poate fi amplasat strategic. Mobila se poate face remarcata prin linia joasa a corpului destinat aparaturii electronice.


Dormitor simplu, dar cu efect


Dormitorul, ca si restul incaperilor, poate suporta unele „cosmetizari“. Poate fi decorat simplu, dar cu efect, printr-un mobilier functional. Cel care trebuie sa incânte ochiul este designul patului, piesa care nu trebuie rezemata direct pe perete, ci poate avea in spatele spatarului un mic loc de depozitare pe aceeasi linie cu noptierele. Alte elemente de decor ale spatiului de dormit pot deveni covorul, tapiseria de pe fotolii si perdelele, toate in culoarea marii de un albastru intens.


Material realizat in colaborare cu revista craioveana Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS