CRAP CU SOS si CASCAVAL
INGREDIENTE:
– un crap de un kg;
– o jumatate de pahar cu otet de vin cu putin zahar;
– un pahar cu ulei;
– un kg de rosii;
– 200 ml smântâna;
– 200 g cascaval;
– o lingura cu unt proaspat;
– o lingura unt topit;
– o ceapa;
– condimente – sare, piper, o foaie de dafin
MOD DE PREPARARE
Pestele curatat si spalat se lasa o jumatate de ora cu sare. Se aseaza in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi de dafin si 100 g cascaval ras. Se da la cuptor si când pestele este bine patruns si rumenit se pune pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in care a fiert, strecurat prin sita.
Se toarna apoi smântâna si restul de cascaval ras. Se mai da la cuptor o jumatate de ora sa se rumeneasca.
Pofta buna!