10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmenajarea unei băi de dimensiuni mici

Amenajarea unei băi de dimensiuni mici

Spaţiile înguste, printre care şi băile, sunt unele dintre cele mai dificil de amenajat, însă există soluţii pentru depăşirea unei astfel de probleme. Umezeala şi apa care se împrăştie peste tot şi obiectele sanitare înghesuite fac din baie o încăpere mică şi sufocantă. Există însă soluţii şi pentru rezolvarea acestor probleme. Acestea ţin, în primul rând, de alegerea dotărilor. Deşi posibilităţile de amenajare a unei băi mici sunt mai reduse, există acum o mare varietate de obiecte sanitare gândite special pentru aceste situaţii, dar şi o serie de trucuri care ajută la câştigarea de spaţiu.

Dotări speciale

Dintre produsele existente pe piaţă sunt recomandate cele cu formă oblică sau cu forma îngustă şi alungită. Acestea pot fi amplasate în locuri greu accesibile sau în spaţii de dimensiuni reduse, care, în alte condiţii, pot fi considerate spaţii pierdute: după uşă, între cadă şi perete sau în spaţiul dintre perete şi uşă. Produsele special concepute pentru a fi fixate în colţurile încăperii constituie altă variantă de amenajare a băilor mici: lavoar de colţ, mic mobilier de colţ, cabină de duş sau cadă de colţ. Sunt la fel de confortabile ca şi produsele cu amplasare normală, însă, datorită formei şi poziţionării lor, ocupă mult mai puţin loc din suprafaţa băii. Lavoarele, WC-urile, bideurile, cuvele pentru duş de dimensiuni mici, concepute pentru spaţiile înguste, au forme speciale: sunt circulare sau ovale şi, datorită rotunjimii, nu obturează spaţiul. Pe lângă avantajele menţionate, aceste produse au sisteme de prindere în perete sau sunt susţinute de un postament, astfel încât podeaua să rămână liberă, oferind senzaţia de spaţiu.

Oglindă mare

Rezervoarele pentru WC ascunse în perete sunt şi ele o soluţie pentru o baie îngustă. În ceea ce priveşte depozitarea, există mai multe variante: dulăpioare fixe sau retractabile amplasate sub lavoar, poliţe sau corpuri suspendate şi coloane înguste. Oglinda este un element important pentru amenajarea unei băi cu suprafaţă mică, pentru că se pot crea cu ajutorul ei efecte spectaculoase. O oglindă cât mai mare va da senzaţia de dublare a dimensiunilor camerei. Pe lângă toate acestea, adăugând încăperii finisaje în tonuri deschise, se va obţine impresia de spaţialitate şi luminozitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU