24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStagii europene pentru licenţiaţi

Stagii europene pentru licenţiaţi

Tinerii doljeni mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se înscrie la stagiile de formare organizate de Comisia Europeană, pentru o perioadă de cinci luni. Cursurile se organizează de două ori pe an, pentru tineri absolvenţi universitari, şi nu-i exclude pe cei care, în cadrul procesului de învăţare pe durata vieţii, au obţinut recent o diplomă universitară şi sunt astfel la începutul unei noi cariere profesionale. Perioada de stagiu scoasă la concurs este martie-iulie 2011 şi termenul-limită de aplicare este 1 septembrie 2010, ora 12.00. Stagiul este plătit cu 1.066,93 euro pe lună şi permite stagiarilor: să cunoască funcţionarea departamentelor/serviciilor Comisiei Europene; să dobândească experienţă profesională prin intermediul contactelor ce se stabilesc la locul de muncă; să-şi extindă şi să-şi pună în practică cunoştinţele dobândite în timpul studiilor şi, în special, în domeniile lor de competenţă.
Stagiarii vor fi selectaţi din rândul candidaţilor din statele membre ale Comunităţilor Europene şi ţările candidate care beneficiază de o strategie de preaderare. Condiţiile de bază solicitate pentru a putea aplica la aceste stagii sunt: să fiţi licenţiaţi până la data-limită de înscriere; să nu mai fi făcut un stagiu (traineeship) într-o altă instituţie/organism al Uniunii Europene; să cunoaşteţi foarte bine limba engleză, franceză sau germană; dacă aveţi cetăţenia unui stat membru UE, să cunoaşteţi foarte bine o a doua limbă comunitară.
Pentru depunerea candidaturii trebuie să completaţi şi să trimiteţi on line formularul de înscriere pe care îl puteţi găsi pe adresa: https://ec.europa.eu/stages/online/cv/applicant_login_form.cfm?&Lang=2.
Pentru informaţii suplimentare puteţi citi procedura de aplicare pe care o veţi găsi la următoarea adresă: http://ec.europa.eu/stages/information/traineeship_en.htm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS