11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTineri olteni, beneficiari de finanțări nerambursabile de până la 25.000 de euro fiecare

Tineri olteni, beneficiari de finanțări nerambursabile de până la 25.000 de euro fiecare

Un număr de 35 de proiecte de afaceri propuse de viitori antreprenori din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia primesc finanțări nerambursabile de până la 25.000 de euro fiecare, în cadrul proiectului BizStart, realizat de Academia de Studii Economice (ASE) București, în parteneriat cu Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială” (PROIS-NV). Proiectele au fost alese prin concurs, iar majoritatea câștigătorilor sunt studenți de până la 25 de ani.

Proiectele câștigătoare au fost prezentate marţi, în cadrul conferinței interregionale „Idei de succes! Tineri antreprenori pentru România”, organizată la București. Acestea vin din București și Ilfov (25 de proiecte), Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt (câte două proiecte) și vor crea în total 74 de noi locuri de muncă.

Printre domeniile de activitate vizate se numără turism și activități recreative, IT, design, comerț cu amănuntul, fabricarea de jucării ori realizarea de produse manufacturiere (handmade).

Dintre cei 35 de beneficiari, 60% sunt studenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și tot 60% sunt femei. Două dintre firme au sediul social în mediul rural, iar restul la orașe. În total, cele 35 de planuri de afaceri vor beneficia de o finanțare de peste 828.000 de euro.

Pe lângă finanțarea ideilor de afaceri, BizStart include activități de de consultanță, informare, formare și asistență personalizată pentru un grup țintă de 410 persoane din regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia, din care cel puțin 250 de femei și cel puțin 250 de tineri cu vârsta între 18 și 25 de ani, înscriși în învățământul superior.

Proiectul urmărește dezvoltarea inovației, a creativității, a responsabilității și a sustenabilității antreprenoriatului românesc și se desfășoară pe o perioada de 10 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS