S-a copt Zona Metropolitană

Autori


Ieri a fost legalizată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova“. Bănia şi alte cinci localităţi au aderat la organizaţia care ar trebui să aducă în municipiu şi în jurul acestuia 100 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Primarii din jurul Băniei interesaţi să pună mâna pe fondurile europene nerambursabile au semnat ieri în faţa notarului actul constitutiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova“. Edilii din Gherceşti şi Pieleşti au lăsat ezitările la o parte şi au venit să se asocieze cu 24 de ore înainte de şedinţa extraordinară prin care consiliul local din Bănie urma să le retragă calitatea de membri în asociaţie. Şedinţa extraordinară nu a mai avut loc fiindcă nu a mai fost nevoie de îndepărtarea celor două comune din Zona Metropolitană. La înfiinţare, Zona Metropolitană numără şase localităţi: Craiova, Breasta, Şimnicu de Sus, Pieleşti, Mischii şi Gherceşti. În scurt timp va intra în asociaţie şi comuna Predeşti, unde s-a adoptat deja o hotărâre de consiliu în acest sens. „Faptul că ne-am dorit atât de mult înfiinţarea acestei structuri vine din dorinţa de a dezvolta acest oraş, după un plan stabilit pe termen mediu şi lung. Următorul pas este să accesăm maximum de fonduri europene, pe baza constituirii acestei asociaţii. Localităţile care au intrat alături de Craiova nu vor avea decât de câştigat, nimic de pierdut, iar asta se va vedea în următorii ani. Unităţile administrativ-teritoriale nu-şi vor pierde identitatea, dar vor putea primi fonduri importante pentru dezvoltare“, a declarat primarul Antonie Solomon. Craiova a fost desemnată de guvern pol naţional de creştere prin HG nr. 998, din 27 august 2008. Polii de creştere din România, şapte la număr, vor primi finanţare în cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere“ a Programului Operaţional Regional 2007-2013. „Suma pe care noi am putea s-o accesăm se poate apropia de 100 de milioane de euro“, a declarat Antonie Solomon.
Comenteaza acum

14 Comentarii

 1. gigi said:

  Tovarasu reporter daca taie rusu teava de gaz sa vedem la ce mai coci tu mintea aia care iti lipseste.

 2. VT said:

  Ce se intampla cu Podari , Carcea si Cosoveni ? Apropos, la Carcea , or fi inceput cercetarile asupra celor care au fost “smecheri” in cumpararea celor 4oo de ha teren , dat de Comisa Judeteana ? Cat o fi revenind celor implicati direct?

 3. Mircea said:

  Dupa ce criterii se aleg aceste localitati care vor intra in aceasta zona metropolitana?

 4. io said:

  pai cred ca au nevoie de terenurile din ghercesti si pielesti la podari ce sa mai ia ca a luat primarul tot ce era de luat la carcea e vandut cam tot si la cosoveni e cam departe

 5. bleont said:

  Podari este cotropita de marele duce Gheorghita care in cirdasie cu altii (Prdescu,Prioteasa,S taicu,Coltatu,Rosca, Stuparu etc.a acaparat tot pamintul.Va venio vreme cind va da socoteala.Nu o sa mearga prostia la infinit.Mai nou al sau analfabet vlastar bastard vrea sa fie numit comisar sef la garda de mediu.Are doua facultati terminate inainte de liceu si scoala generala..Om fi prosti ,dar multi.

 6. ce? said:

  carcea,cosoveni,buco vat…..nu sunt mai aproape de craiova decat cele mentionate in articol????si in plus si mai dezvoltate si mai populate….ce criterii de **** au astia

 7. koko said:

  la Carcea nu vrea jegosu de pupaza ca nu mai poate el sa faca manevre cu pamanturile si tre sa inparta cu cei din craiova si nui convine la taran , sa ajuns taranu in urma cu 15 ani nu stia sa mearga pe strada .

 8. VT said:

  Va felicit pentru informatii si opinii , domnilor “io” si “bleont” ! Cat priveste , iata , stirea cu Garda de Mediu , in mai putin de 48 de ore aud acest zvon , fara comentarii …. Oare , pana intr-acolo , se merge ??!!

 9. eu said:

  buna reclama…..daca nu exista prosteala asta …pana si barosanii mureau de foame.

 10. giju said:

  bucovatul pute de mizerie : nu este nici un sistem de colectare a deseurilor. toate mizeriile se arunca pe malul jiului sau in padure . garda de mediu si d a jiu nu vedeti nimic? nici dvs nu faceti nimic?

 11. TRAIM IN ROMANIA...? said:

  STUDIUL DE FUNADAMENTARE PT ZONA METROPOLITANA A FOST FACUT DIN 2007, INITIAL IN CACDRUL ZONEI AU FOST INCLUSE VREO 10 COMUNE , PRINTRE CARE SI CARCEA, COSOVENI , PODARI, COMUNE MARI CU PESTE 4-5000 LOC.
  IN COSOVENI ESTE DEJA UN PROIECT CE FACEA PARTE DIN PLANUL INTEGRAT DE MANAGEMENT AL ZM CRAIOVA (ESTE VB DE AMENAJARE SP VERZI)
  EU AM PARTICIPAT LA ACEST STUDIU, CA SI COLABORATOR, AM LUCRAT PARTEA DEZV RETELEI DE INFRASTRUCTURA TURISTICA SI ERAU INCLUSE SI COMUNELE ASTEA….CINE DRACU INTERVINE, MODIFICA, EXCLUDE, INCLUDE, STERGE…NU STIU…E CLAR CA SUNT INTERESE ENORME…
  UN LUCRU AM SA VA ZIC (SOLOMON SI GASCA) PROECTU ASTA O SA FIE UN FISTIK, NU MAI DEZVOLATATI VOI TOATE DOMENIILE DE INTERES ALE PLANULUI ; UITATI-VA LA CELELALTE ZONE METROPOLITANE DEJA INFIINTATE DE ANI BUNI, CA DEJA S- A CONTURAT RETEAUA METROPOLITANA SI TOATE INVESTITIILE SE VAD…GARANTEZ CA LA NOI NU SE VOR VEDEA NICI CU LUPA ….
  ASTA-I TARA IN CARE TRAIM, TOTI URMARESC PROPRIUL INTERES, HABAR AU PROSTII CE INSEAMNA CONCEPTUL DE DEZV DURABILA, OARE MAI LASAM CEVA GENERATIILOR CARE VIN DUPA NOI ..//
  VA LAS PE VOI SA RASPUNDETI…….

 12. Tom said:

  Stati fratilor nu-i fericiti.Sa vedem ce or sa faca .Craiova a inghitit Cernele de 20 de ani si zona a ramas neschimbata(apa potabila -nu,canalizare -nu,drumuri bune -nu) ,ce oras mai e si asta?Intrarea dinspre Craiova spre Breasta este cea mai urata intrare (zona Cernele e plina de gropi ,ne-am rupt masinile in ele)Si noi vorbim de zona metropolitana….ha, ha, ce gluma buna….!

Alte stiri

17 decembrie 2018

Trupa lui Burcea, pe trei la Slatina

Fără Ana Maria Ţicu şi Cristina Zamfir, ambele accidentate, formaţia feminină de handbal SCM Craiova nu a reuşit mare lucru la Cupa Slatinei, turneu amical desfăşurat în weekendul trecut. Elevele lui Bogdan Burcea au înregistrat două înfrângeri, ...

Sumarul ediției de joi, 12 februarie 2009

Actualitate

» Blocul S200 va fi îmbrăcat în sticlă
» Scurte ştiri

Local

» Pregătiri pentru alegeri
» Rocada, licitată pe 25 februarie
» Urgenţa, la urgenţă
» Riscăm îngheţarea fondurilor europene
» Ziua Îndrăgostiţilor la Târgu Jiu
» România şi Bulgaria dau examen cu Comisia Europeană
» Zeci de familii din Balş, fără apă şi căldură
» Justiţia opreşte jaful de la Şimnic
» Scurte stiri
» Un mort şi doi răniţi în Râmnicu Vâlcea
» Jandarm lovit cu pumnul
» Şi-a părăsit copilul cu bună-ştiinţă
» Judecata judecătorilor
» Nica vrea să strângă hoţii de pe stradă
» Medicii de familie se revoltă
» Ambulanţa vâlceană, în criză
» Protest în faţa grădiniţei

Dolj

» Soluţii pentru educarea copiilor romi

Gorj

» Poştaşul care a dispărut cu pensiile, de negăsit

Sport

» Gorjenii, învinşi de slovacii de la Zilina
» Ilie Iordache a fost dat afară de la Pandurii
» Gîngioveanu a marcat, România a pierdut
» Poli Iaşi, lovită de accidentări
» Săceanu, bun de joc la matineu
» Ilie Balaci vrea la naţionala Irakului
» Remiza lui Merlier
» Hiddink, chemat să salveze Chelsea
» Granzii nu reduc salariile
» Dică nu mai suportă să stea la Catania
» Serbia a învins Cipru cu 2-0
» Ribery, la Bayern până în 2011
» Brazilia a făcut KO Italia

Bani & Afaceri

» 1.500 de dosare pentru 108 locuinţe ANL
» Oferta de locuinţe, în scădere
» Ursache doboară Avioane Craiova
» Noua taxă auto, „mai mică decât cea actuală“
» Contracte de creditare mai transparente
» Din ICM nu a mai rămas nici firma
» S-a copt Zona Metropolitană
» Comunicarea, punctul sensibil dintre angajator şi şef
» Deţinuţii, „trans-formaţi“
» Oamenii de prim ajutor

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiri
» Pasta de tomate: arma împotriva îmbătrânirii
» Vopsitul părului acasă
» Ia te uita

Opinii

» Criza de cadre din PSD

Top