19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAero Vodochody eşuează şi la IAR Ghimbav

Aero Vodochody eşuează şi la IAR Ghimbav

Negocierile dintre AVAS şi Aero Vodochody privind vânzarea pachetului de 64,89% din acţiunile societăţii IAR Ghimbav au eşuat, la fel ca în cazul privatizării Avioane Craiova.

„Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis neprelungirea ofertei de vânzare pentru societatea IAR Ghimbav. Până pe 16 decembrie 2008, termenul-limită de valabilitate a ofertei, AVAS nu a ajuns la o înţelegere cu ofertantul Aero Vodochody. Prin urmare, societatea urmează să fie relansată la privatizare“, se arată într-un comunicat al AVAS.

Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au îndeplinit condiţiile impuse prin dosarul de prezentare.

Constructorul de aeronave ceh, Aero Vodochody, consideră că nu putea face o ofertă mai mare pentru IAR Ghimbav deoarece aceasta reflectă situaţia actuală a societăţii. „Regretăm că AVAS nu ne-a acceptat oferta deoarece împreună cu planul de investiţii ar fi putut duce la dezvoltarea viitoare a companiei. Cu toate acestea, interesul pentru mediul de afaceri din România continuă şi vom lua în calcul orice oportunitate interesantă care ar putea apărea în industria aeronautică locală“, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Aero Vodochody, Igor Hulak.

Compania cehă a participat şi la depunerea ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, însă negocierile cu AVAS au eşuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS