11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElectroputere are probleme cu plata salariilor

Electroputere are probleme cu plata salariilor

Compania duce lipsă de lichidităţi şi are dificultăţi cu băncile, care ezită să acorde credite în această perioadă de criză.

De câteva zile, la Electroputere SA Craiova circulă zvonuri privind posibile disponibilizări de personal, din cauza crizei economice mondiale care afectează şi societatea olteană. În prezent, se ştie că fabrica duce lipsă de lichidităţi pentru plata materiilor prime necesare onorării contractelor şi ar avea nevoie urgentă de o infuzie de capital de lucru de zece milioane de euro. „Avem nevoie de finanţare pentru materiile prime, pe care le plătim deocamdată din încasări“, declara acum o săptămână Cornel Nica, directorul economic al firmei.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA), iordanianul Fathi Taher, spunea că patronatul va încerca să transfere acest capital de la diviziile grupului Al Arrab Contracting Company (ACC) care activează în Dubai. Impasul în care se găseşte Electroputere este generat de teama băncilor de a acorda credite consistente în actuala perioadă de criză.

Liderul sindical Aurel Bojenoiu confirma, ieri, temerile angajaţilor cu privire la siguranţa locurilor de muncă, dar şi la plata salariilor. „Circulă acest zvon prin fabrică. Lumea se teme, pentru că toate întreprinderile au probleme în această perioadă. Nouă nu ni s-a comunicat nimic oficial în acest sens. Vom discuta în această săptămână cu directorul general“, a afirmat Bojeniu, care a spus că luna trecută salariile au întârziat cu o lună din lipsă de lichidităţi. „În prezent, banii de salarii nu există în cont. Avem probleme cu lichidităţile“, a confirmat directorul Cornel Nica, spunând că nu poate da mai multe detalii deoarece nu are acceptul patronatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII