17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimariile, obligate sa isi faca site

Primariile, obligate sa isi faca site

Primarii comunelor vâlcene se dau de ceasul mortii deoarece au primit ordin de la prefectura ca pâna la sfârsitul lunii ianuarie sa isi construiasca pagina web, unde oricine doreste sa poata gasi informatii utile despre localitatile respective, dar si despre alesii locali si averile lor. Din 89 de primarii, doar zece au site, restul cauta specialisti IT care sa le faca. „O sa-l fac când o sa gasesc un om sa se ocupe de treaba asta. Pâna acum nu am gasit“, a spus primarul comunei Berislavesti, Ion Bosoaga. Acesta a adaugat ca de o jumatate de an, de când primaria are internet, nu a gasit un inginer de sistem care sa vrea sa se angajeze la tara si sa se ocupe de intretinerea retelei.


„Informatizarea“ impusa de lege nu este privita cu ochi buni de majoritatea edililor-sef care, pe lânga faptul ca sunt nevoiti sa invete la batrânete sa tasteze la calculator, trebuie sa scoata bani din buget pentru a plati o firma care sa se ocupe de intretinerea retelei. „Tichie de margaritar ne trebuia noua acum? Noi abia avem bani sa platim telefonul si lumina, mai trebuie sa platim si internetul. Ce mai urmeaza? Sa trimit toti angajatii la scoala sa invete sa umble cu calculatorul, sa cumpar calculatoare si mai ce? Internetul este ceea ce ne lipsea, ca in rest avem de toate, drumuri, apa curenta, canalizare. Vai de capul nostru!“, a spus suparat foc primarul din Lapusata. „Legea nr. 215 asa prevede, trebuie sa ne conformam pentru transparenta, deoarece asa cer normele UE“, a afirmat prefectul de Vâlcea.


Unii primari nici nu stiu ce este aceea o pagina web si o confunda cu adresa de e-mail. Specialistii IT afirma ca o pagina de internet simpla, care obligatoriu trebuie sa cuprinda un plan de webmarketing, zona proprie de administrare si promovare web, poate ajunge la 20 de milioane de lei vechi, plus taxa pentru intretinerea si actualizarea bazei de date.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS