14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSony - lider pe piata consolelor de ultima generatie

Sony – lider pe piata consolelor de ultima generatie

Compania americana „Yankee Group“, care se ocupa de analize de piata, considera ca PlayStation 3, produs de Sony, va fi lider pe piata consolelor de noua generatie in America de Nord.


Dupa cum informeaza site-ul earthtimes.org, oficialii companiei au anuntat ca Sony va avea, in medie, un avans de patru procente in fata Microsoft, care a lansat consola Xbox 360 cu aproape un an in urma. Totodata, expertii de la „Yankee Group“ au sugerat ca Nintendo se va clasa abia pe locul al treilea cu consola Wii, la o distanta mare de Microsoft.


Potrivit sursei citate, in raportul intocmit de compania americana se mai arata ca pâna in 2011, când se presupune ca piata consolelor se va maturiza, PlayStation 3 va avea vânzari de 30 de milioane de unitati, echivalentul a 44 la suta din totalul vânzarilor de console de generatia a treia in America de Nord. In schimb, Microsoft va comercializa aproximativ 27 de milioane de unitati, adica 40 la suta din aceasta piata, in timp ce Nintendo va vinde doar 11 milioane de unitati, reprezentând 16 procente din totalul vânzarilor.


„Yankee Group“ mai sugereaza ca, din cauza preturilor ridicate ale consolelor, numarul unitatilor vândute va fi mai mic decât cel al unitatilor din actuala generatie. Totodata, compania americana de analiza sustine ca este foarte posibil ca Microsoft sa faca presiuni de pret asupra Sony pe durata ciclului de viata a consolei PlayStation.


Potrivit sursei mentionate, atât Sony PS3, cât si Nintendo Wii sunt programate sa fie lansate in luna noiembrie.


Consola PlayStation 2 detine, in prezent, aproape 70 la suta din piata, in timp ce GameCube, de la Nintendo, si Xbox, produs de Microsoft, se bucura fiecare de câte 15 procente. Cei trei giganti au vândut, pâna in prezent, 140 de milioane de unitati in intreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS