17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStatul român preia Daewoo

Statul român preia Daewoo

Contractul privind preluarea de catre statul român a actiunilor detinute de partea sud-coreeana la societatea Daewoo Automobile România va fi semnat saptamâna viitoare la Bucuresti, dupa cum a precizat ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. In acest scop, seful lichidatorului care se ocupa de patrimoniul companiei sud-coreene Daewoo va veni miercuri sau joi la Bucuresti pentru a incheia contractul.


Uzina de la Craiova mai poate produce autoturisme sub marca Daewoo pâna la inceputul lunii ianuarie, dupa ce General Motors a prelungit acordul de licenta care expira in luna octombrie. Grupul american s-a aratat interesat sa preia fabrica, insa discutiile nu s-au concretizat prin vreun acord pâna acum.


Daewoo Motor detine 51% din actiunile societatii de la Craiova. Diferenta de 49% din capitalul social apartine SC Automobile Craiova SA, la care statul controleaza 72,4% din actiuni. Guvernul a mandatat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS