10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de infecţii nosocomiale înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Zeci de infecţii nosocomiale înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se înregistrează cele mai multe infecţii nosocomiale dintre toate unităţile medicale de pe raza judeţului Gorj. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Sfârlează, a declarat că au fost înregistrate zeci de infecţii nosocomiale la unitatea medicală din Târgu Jiu, de la începutul anului şi până în prezent. Este vorba de 33 de infecţii nosocomiale.

„Când sunt depistate infecţii nosocomiale sunt aplicate procedurile privind dezinfecţia. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au fost depistate de la începutul acestui an şi până în prezent 33 de infecţii nosocomiale, la Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti 6 infecţii, Novaci două cazuri şi 3 cazuri la Spitalul de Pneumoftiziologie din Runcu. Procedura este clară: se recoltează teste de salubritate, se fac analizele. Se face dezinfecţia şi se tratează personalul medical. În general se elimină sursele de infecţie”, a precizat Elena Sfârlează.

De câte ori se face dezinfecţia

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a declarat că dezinfecţia se face cu substanţe biocide, iar curăţenia cu detergenţi de trei ori pe zi. De asemenea, Tiberiu Tătaru a spus că dezinfecţia aeromicroflorei se face cel puţin o dată pe săptămână cu substanţe biocide de nivel înalt, în blocul operator, în secţiile de reanimare, la eliberarea salonului. Totodată, o dată pe lună este realizată dezinfecţia în tot spitalul. Managerul unităţii medicale din Târgu Jiu a spus că rata infecţiilor nosocomiale a scăzut anul acesta, faţă de anii anteriori. La nivel naţional judeţul Gorj se află pe ultimul loc în clasamentul naţional în ceea ce priveşte rata infecţiilor nosocomiale. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu are înregistrate cele mai multe infecţii nosocomiale de la nivelul judeţului şi pentru că are şi cele mai multe internări, peste 50.000 anual şi cel mai mare număr de paturi, peste 800.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS