Primul miner care a murit în urma accidentului de la Lupeni va fi înmormâmtat de ziua lui. Care este starea singurului miner care a supravieţuit surpării galerieiBărbatul care a fost scos mort din mina Lupeni, în noaptea de joi spre vineri, va fi înmormântat duminică, de ziua lui. Singurul miner care a supravieţuit accidentului, fotbalistul Raul Cişmaşu, internat la Spitalul din Petroşani, nu are probleme grave de sănătate, dar este puternic afectat psihic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că Iulian Codlean, care a fost scos decedat din mina Lupeni în urma surpării tavanului unei galerii, va fi înmormântat duminică, la ora 14.00, în oraşul Lupeni.

“Duminică era ziua lui, ar fi trebuit să împlinească 40 de ani. Era căsătorit şi avea trei copii. Iulian Codlean avea o experienţă în subteran de 19 ani”, a afirmat Darius Câmpean.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea bărbat scos din subteran de echipele de salvare, care a murit, vineri seara, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, liderul Sindicatului Muntele spune că se încearcă, sâmbătă, aducea trupului minerului la Lupeni.

“Numele lui este Suciu Ionel, săptămâna viitoare, duminică, ar fi împlinit 44 de ani. Are un copil, era căsătorit, un om aşezat. Cu o vechime în subteran de 22 de ani. Nu ştiu când va fi înmormântarea. Să vedem dacă-l putem aduce astăzi, încercăm să-l aducem cât mai repede la Lupeni”, a declarat Darius Câmpean.

Fotbalistul Raul Cişmaşiu, cel de-al treilea bărbat care a fost blocat în mina Lupeni, se află în continuare internat la Spitalul Municipal Petroşani.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Muntele, minerul de 39 de ani are probleme mici de sănătate, dar este foarte afectat din punct de vedere psihic.


“M-am întâlnit ieri (n.r. vineri) cu el. Din punct de vedere fizic, este ok, are o problemă la piciorul stâng şi una la umărul drept, sunt mici probleme de sănătate. Însă psihic este foarte afectat, trebuie maximă atenţie. A început consilierea psihologică şi o să mai stea în spital”, a afirmat Darius Câmpean.

Liderul Sindicatului Muntele spune că îi cunoştea bine pe cei trei mineri prinşi în subteran, iar cu unul dintre ei a fost coleg de şcoală.

“Este o comisie de anchetă care va stabili în mod clar ce s-a întâmplat acolo. Este un incident nedorit, mi-e greu să comentez, mai ales acum. Eu îi cunoşteam foarte bine pe toţi trei. Cu Ionel am fost coleg de şcoală, cu ceilalţi doi mă cunoşteam de 20 de ani”, a precizat Darius Câmpean.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi după-amiază, în jurul orei 14.00. Opt mineri au reuşit să se salveze, însă trei au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Dintre aceştia, doi au murit.

MediafaxComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 7 octombrie 2017

Actualitate

» Olt: Tânără de 18 ani, rănită grav într-un accident rutier
» Olt: Accident grav la ieșire din orașul Balș
» Aproximativ 200 de militari disponibilizați au protestat la Academia Militară
» Consiliul Concurenței ia în calcul o investigație în rândul băncilor
» Dolj: Minori cercetați pentru comiterea a două furturi
» Mii de manifestanţi s-au adunat în piaţa Puerta del Sol din Madrid
» Şase persoane, rănite într-un accident în lanţ produs pe DN 1
» O maşină în care se aflau cinci persoane a căzut în Dunăre. Elicopterul SMURD Craiova a fost trimis la locul accidentului
» O autoutilitară înmatriculată în Dolj s-a răsturnat în zona Pădurea Sarului
» Un glonţ tras în timpul atacului din Las Vegas a perforat rezervorul unui avion
» Erdogan confirmă o operațiune militară în provincia siriană Idlib
» Bărbat în stare gravă pe un traseu din Masivul Bucegi; pe munte bate vântul cu putere și viscolește
» Raportor în cadrul Adunării Parlamentare NATO: România şi Bulgaria au îndeplinit condiţiile preliminare, iar aderarea la spaţiul Schengen e un pas evident
» Primul miner care a murit în urma accidentului de la Lupeni va fi înmormâmtat de ziua lui. Care este starea singurului miner care a supravieţuit surpării galeriei
» Franța va avea în 2017 cea mai mică producție de vin din ultimii 60 de ani
» Transalpina, acoperită de un strat subţire de zăpadă. Drumarii acționează între Novaci și Rânca
» Furtuna Nate s-a transformat în uragan de categorie 1
» Șapte persoane ar fi murit după prabușirea unui elicopter militar mexican
» Fostul vicepremier Gabriel Oprea, audiat la DNA
» A început Adunarea Parlamentară a NATO. Secetarul general al NATO și preşedintele Klaus Iohannis sunt așteptați la Craiova
» Recomandări pentru circulația în condiții de ploaie
» Craiova: Sfinţii Serghie şi Vah, cinstiți la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru”

Dolj

» Primul Consiliu Naţional al Rectorilor are loc la Craiova

Olt

» Olt: Casă mistuită de flăcări la Văleni, din cauza unui boiler

Sport

» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (5-8 octombrie)
» Baschet (m): Craiova a învins nou-promovata Poli Iaşi, în prima etapă din Liga Naţională
» Volei (m): SCM-U Craiova a debutat cu victorie în noul sezon
» Tenis: Simona Halep devine cea mai bună jucătoare a lumii!
» Fotbal / Alb-albaștrii află miercuri adversarii din Cupă
» Fotbal / Cu Burlacu și Screciu pe teren, România U 21 s-a impus în Elveția

Top