Tatăl olimpicului agresat de mamă, acuză DGASPC: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copilTatăl copilului de 13 ani, agresat de mamă, în Târgu Jiu, susţine că va acţiona DGASPC Gorj în instanţă, pentru că ar fi fost decăzut din drepturile părinteşti în mod ilegal, din cauză că soţia este cercetată pentru violenţă în familie.

Adrian, tatăl băiatului de 13 ani, care a ajuns joi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu, după ce a fost agresat de mama sa, medic în cadrul MAI, susţine că nu este divorţat, aşa cum s-a crezut, şi că locuieşte la Bucureşti, în interes de serviciu. Acesta este nemulţumit de ancheta desfăşurată de reprezentanţii Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj care nu l-au întrebat nimic, decăzându-l din drepturile părinteşti. Tatăl olimpicului a declarat, sâmbătă, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, că va sesiza ilegalitatea în faţa instanţei.

„Este o situaţie nefericită. Am fost decăzut din drepturi, fără să fiu parte în proces. Urmează să rejudecăm acest proces, ca să vedem eu ca părinte cu ce am greşit de nu mai am dreptul de a fi părinte? În 24 de ore s-a produs incidentul, o dispută familială, care nu este atât de violentă, aşa cum a fost prezentată, care s-a transformat în final prin decăderea mea din drepturi ca părinte. Şi soţia, la fel. Dacă a fost o dispută între soţie şi copil, întrebarea este ce am făcut eu? Eu sunt acum cu copilul, la Târgu-Jiu. Cu ce am greşit de am fost decăzut din drepturi? Am fost decăzut din drepturi pentru că am fost trecut la instanţă de către DGASPC, cum că eu sunt despărţit de soţie. Ca să fiu despărţit de soţie ar trebui să îndeplinesc două condiţii: să plec de acasă, să părăsesc domiciliul conjugal, lucru care nu s-a întâmplat până acum şi noi să nu ne înţelegem. Nu s-a pus problema că nu ne înţelegem şi nu s-a pus problema că unul dintre soţi a plecat de acasă, indiferent dacă eu am domiciliul sau serviciul în Bucureşti şi soţia, prin prisma faptului că lucrează unde lucrează, în Poliţie, este mai greu să se mute în Bucureşti”, a declarat tatăl olimpicului agresat, care, sâmbătă era acasă, cu soţia şi copilul.

Bărbatul spune că nu înţelege cum în 24 de ore s-au desfăşurat „toate anchetele posibile”, fără să se ia în calcul că acel copil are doi părinţi, deşi exista un certificat de căsătorie valabil.


„Dacă cineva are un soţ care pleacă cu vaporul doi ani înseamnă că el s-a despărţit în fapt de familie? Şi când se întoarce acasă, nu mai găseşte copilul acasă pentru că i l-a luat statul? Sunt absolut convins că cineva va trebui să dea nişte explicaţii. Au făcut acte cei de la DGASPC cum că eu aş fi despărţit în fapt de soţie, dar dacă tot au semnat şi s-au dus în instanţă cu această declaraţie pe care au semnat-o şi domnul director şi jurista, bănuiesc că vor avea şi probele prin care vor demonstra acest lucru, pentru că dacă nu vor avea probele avem cu toţii o problemă. Voi merge în instanţă. Eu sunt inginer. Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanţă şi s-a dat şi hotărârea, fără ca unul dintre părinţi să fie înştiinţat, pentru că se ştia că e divorţat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există şi mai mult, nu există despărţire în fapt. Cineva va trebui să facă dovada”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Adrian, tatăl minorului de 13 ani.

De cealaltă parte, reprezentanţii DGASPC susţin că vor lămuri această situaţie în cursul zilei de luni, când atât mama, cât şi tatăl copilului vor fi invitaţi la sediul instituţiei din Târgu-Jiu.

Vineri, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus, pe o perioadă de cinci zile, plasament în regim de urgenţă, prin ordonanţă preşedinţială. (sursa Mediafax).

 Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 mai 2017

Actualitate

» Copil de 13 ani înecat în râul Olt
» Accident grav pe E 574, la Jitaru
» Duminică, pe 21 mai, creştinii ortodocşi prăznuiesc hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena
» Copil de 13 ani, căutat de scafandri în râul Olt, în zona barajului Drăgăneşti-Olt
» Accident la intrarea în Orşova, o persoană a fost rănită
» Supermarketurile, obligate să doneze produsele care mai au trei zile până la expirare
» Un bărbat din Târgu Jiu arestat pentru că a omorât câinele vecinului
» 20 mai, Ziua mondială a metrologiei
» Tatăl olimpicului agresat de mamă, acuză DGASPC: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil
» Noaptea Muzeelor , expoziţii de excepţie la Craiova
» Craiova: Restricţii de circulaţie de Zilele ”Mihai Viteazul”
» Cutremur de 4,7 grade în România, urmat de o replică puternică
» Mehedinţi. Anchetă epidemiologică în trei şcoli , unde mai mulţi elevi şi profesori au TBC

Gorj

» Gorj: Bărbat din Novaci, găsit spânzurat

Sport

» Tenis: Simona Halep va juca finala turneului de la Roma
» Handbal (f): SCM Craiova a fost învinsă de CSM Bucureşti în finala Cupei României
» Handbal (f): SCM Craiova luptă cu CSM Bucureşti pentru Cupa României
» Fotbal / Pandurii au trecut și de ASA
» Fotbal / Formațiile doljene din C n-au contabilizat nici un punct
» Fotbal / Băluță, selecționat în premieră pentru meciurile cu Polonia și Chile. Și Andrei Ivan a fost convocat de Daum

Sanatate

» Oltenia, „campioană“ în UE la tuberculoză (III) – Doctorul Ion Eparu și voluntarul Ștefan Răduț, o viață dedicată pacienților cu TBC

Top