10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlb-albaștrii - și gazde, și oaspeți la Pitești

Alb-albaștrii – și gazde, și oaspeți la Pitești

Alex Băluţă (în alb) trebuie să câştige duelul cu fostul său coleg Cristi Ganea în disputa de duminică (Foto: csuc.ro)
Alex Băluţă (în alb) trebuie să câştige duelul cu fostul său coleg Cristi Ganea în disputa de duminică (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova are parte de un final de săptămână dificil, primele două formații ale clubului din Bănie urmând să evolueze la Pitești, pe terenul principal al Complexului „Nicolae Dobrin“, în compania unor adversari de calibru.
Primii care intră în iarbă sunt jucătorii „satelitului“. Trupa lui Corneliu Papură și Mugur Gușatu va întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, pe SCM Pitești, în etapa a 26-a din Liga a III-a, seria 3. Formația gazdă este deja promovată în eșalonul secund, dar, cu toate acestea, a abordat cu maximă seriozitate ultimele runde, în timp ce alb-albaștrii vin după o victorie clară cu Sporting Roșiori, scor 3-0, și vor să bifeze un nou succes.
„Mergem cu gândul să jucăm un fotbal bun și să obținem ceva la Pitești. Din păcate, nu știu momentan cu exactitate pe ce jucători mă pot baza acolo, pentru că aștept să definitiveze Gigi Mulțescu lotul pentru meciul cu Viitorul“, a spus antrenorul Corneliu Papură, pentru GdS.
Cele două formații s-au mai întâlnit în acest an într-un joc amical, în februarie, iar SCM Pitești s-a impus cu scorul de 3-0, grație golurilor marcate de Costin Stoica (‘39), Marius Albu (‘41) și Leonard Manole (‘82). În meciul din turul campionatului, „satelitul“ CS Universitatea Craiova a pierdut cu 2-0 disputa de la Ișalnița, atunci marcând Ionuț Năstăsie (‘72) și Deaconescu (‘79).

Negrilă: Sper să învingem și pe Viitorul, dar și pe Steaua

Dacă echipa secundă va fi oaspete sâmbătă pe Stadionul „Nicolae Dobrin“, formația de seniori a CS Universitatea Craiova va fi gazdă la Pitești. Elevii lui Gigi Mulțescu întâlnesc duminică, de la ora 21.15, în etapa a 9-a din play-off-ul Ligii I, pe FC Viitorul, iar așteptările sunt mari, mai ales după prestația excelentă din jocul cu CFR Cluj din Ardeal, din runda trecută.
Fostul mare fotbalist Nicolae Negrilă își dorește mult ca alb-albaștrii să aibă un final de sezon încununat cu succese, să încheie pe locul patru în Liga I și să obțină și calificarea în finala Cupei României.
„Sper să repetăm isprava din turul play-off-ului și să câștigăm cu 1-0, că e suficient. Cum necum, am luat trei puncte acolo și au fost bune. Că am dat gol în minutul 92 la Constanța, ăsta este fotbalul, se joacă din minutul unu și până când fluieră arbitrul. Sper să învingem și pe Viitorul, dar și pe Steaua, în ultima etapă, la București, și să terminăm pe locul patru, în locul lui CFR Cluj, care are meci greu cu Dinamo acum. Din păcate, mai sus de locul patru nu mai putem urca, oricât ne-am dori noi. Victoria asta de la Cluj, la capătul unui joc foarte bun făcut de noi, ne-a redat încrederea, abordăm cu alt moral finalul play-off-ului. Mă bucur că Mulțescu a început să utilizeze mai mulți jucători tineri, de la noi de la Centrul de copii, și au arătat ceva acești puști. Trebuie să avem încredere că pe viitor pot să joace și titulari. Și Viitorul are tineri valoroși, dar cei de la Hagi au deja doi ani de când joacă în Liga I, au o experiență mai mare. Au mai avut printre ei și jucători maturi, valoroși, precum Cernat, Brandan și alții, și au prins curaj, dar se pare că nu au putut să ducă sezonul la bun sfâșit, în forță. În schimb, noi avem un lot destul de restrâns numeric comparativ cu Viitorul. Hagi stă cu ochii pe ei, dar văd că în ultimele etape și jocul lor mai dă rateuri. În schimb, ne revenim noi, jocul cu CFR Cluj, repet, ne dă încredere. Abia aștept și meciul din Cupă, returul cu Voluntariul, și sper să accedem în finală. Mulțescu trebuie să gestioneze bine acest final de an competițional, să mai odihnească din jucători pentru meciul de Cupă, pentru că este la mijloc un trofeu și noi avem mare nevoie de așa ceva“, a declarat Nicolae Negrilă, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS