5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul oficial al atacului chimic din Siria a crescut la 72 de civili morţi, dintre care 20 de copii

Bilanţul oficial al atacului chimic din Siria a crescut la 72 de civili morţi, dintre care 20 de copii

Bilanţul oficial al presupusului atac chimic din Siria, lansat de forţele guvernamentale în localitatea Khan Sheikhoun, situată în nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli în provincia Idlib, a crescut la 72 de morţi, dintre care 20 de copii, a anunţat astăzi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care monitorizează războiul din Siria, citat de AFP.
Activiştii susţin însă că bilanţul atacului chimic a ajuns la 100 de morţi şi 400 de răniţi, după ce inclusiv un spital în care erau tratate primele victime a devenit ţintă unui raid aerian al forţelor lui Bashar al-Assad, scrie Hotnews. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se reuneşte miercuri de urgenţă pentru a discuta despre atac.
Provincia Idleb, aflată în mare parte sub controlul unei alianţe între rebeli şi jihadişti, este vizată frecvent de atacuri aeriene ale regimului şi aviaţiei ruse. Ea a fost vizată, de asemenea, de raiduri ale coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite. Guvernul sirian dezminte că a folosit arme chimice într-un război care s-a soldat cu peste 320.000 de morţi începând din martie 2011. El a ratificat Convenţia cu privire la interzicerea armamentului chimic în 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS