10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia sărbătoreşte 10 ani de la intrarea în Uniunea Europeană

România sărbătoreşte 10 ani de la intrarea în Uniunea Europeană

România sărbătoreşte pe data de 1 ianuarie 2017, zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană (UE). Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată într-un comunicat că în tot acest deceniu, ţara noastră s-a situat printre promotorii cei mai activi ai continuării şi consolidării procesului de integrare europeană.

„Aniversăm astăzi, 1 ianuarie 2017, 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, moment de istorică însemnătate, care a marcat revenirea deplină în lumea democratică și debutul participării României, ca stat membru UE, la procesul decizional european. Acest deceniu a reprezentat pentru România o perioadă fastă de modernizare și de dezvoltare socio-economică, de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor români, de valorificare a integrării în Piața Unică Europeană. Experiența de până acum relevă, totodată, existența, în continuare, de premise pentru o valorificare și mai eficientă a beneficiilor apartenenței la UE”, arată MAE.

Cu această ocazie, reprezentanța Comisiei Europene lansează concursul pentru un logo cu tema „România – 10 ani în Uniunea Europeană” pentru a marca momentul aderării țării noastre la UE.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene, concursul presupune alegerea unui logo pentru campania națională de comunicare ce urmează a fi desfășurată în 2017 în parteneriat cu autoritățile naționale.

Competiția este deschisă tuturor românilor cu vârsta peste 18 ani și se adresează, cu precădere, celor care studiază sau lucrează în domeniul artelor plastice sau arhitecturii. Termenul limită de înscriere în concurs este 5 decembrie 2016, precizează sursa citată.

Logo-ul care va câștiga concursul va fi folosit, în 2017, de Președinția României, Guvern și Reprezentanța Comisiei Europene în România pentru a marca cei 10 ani de când România a aderat la UE. Timp de un an, dezbaterea despre ce aduce România Uniunii și ce înseamnă Uniunea pentru români va sta sub acest semn, se arată în comunicat.

Premiul pentru câștigător, care va fi anunțat pe 19 decembrie, va fi o tabletă grafică și suma de 700 euro brut, ca remunerație pentru cesiunea drepturilor de autor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS