10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Transporturilor a anunțat finalizarea lucrărilor pe cele două șantiere de pe DN7 - Valea Oltului

Ministrul Transporturilor a anunțat finalizarea lucrărilor pe cele două șantiere de pe DN7 – Valea Oltului

Ministrul Transporturilor a anunțat finalizarea lucrărilor pe cele două șantiere de pe DN7 – Valea OltuluiMinistrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat, astăzi, finalizarea lucrărilor pe cele două șantiere deschise în ultimele luni pe DN7 – Valea Oltului, în zona Câineni-Boița și în zona viaductului de la Cârligu Mic, și reluarea traficului în zonă în condiții normale, informează Agerpres.

„Am ținut foarte mult să finalizăm aceste lucrări înaintea minivacanței de 1 Decembrie, pentru a se putea circula în condiții normale pe acest traseu foarte aglomerat”, a declarat ministrul Bușe, în timpul vizitei la Câineni, unde s-a lucrat pentru extinderea drumului cu încă o bandă.

La rândul său, Cătălin Homor, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că au fost ridicate semafoarele de la viaductul Cârligu Mic, iar traficul se desfășoară normal în zonă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat luni o vizită de lucru pe DN 7 — Valea Oltului, alături de reprezentanți ai CNAIR.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, în zona Câineni a fost deschisă circulației, fără restricții, o porțiune modernizată în lungime de aproape șapte kilometri. Este vorba de aproximativ trei kilometri pe care drumul a fost lărgit la trei benzi și patru kilometri pe care există patru benzi de circulație.

„Lucrările executate pe întregul sector pentru lărgirea platformei drumului au inclus lucrări de poduri, de consolidare a zidurilor de sprijin, montarea parapetului, drenajul și scurgerea apelor, lucrări la sistemul rutier precum și conservarea in situ a sitului arheologic Turnu Spart (Boița)”, se precizează în comunicat.

În anul 2017, urmează să se finalizeze cercetarea arheologică preventivă la situl arheologic Turnu Spart și realizarea proiectului tehnic specific pentru conservarea monumentului.

Lucrările vor reîncepe în aprilie 2017 și vor fi finalizate în totalitate în luna mai, însă nu vor mai fi impuse restricții de circulație în zonă.

Ministrul Sorin Bușe s-a deplasat și pe tronsonul de drum dintre Călimănești și Brezoi, acolo unde, în octombrie, au demarat lucrările de consolidare a Viaductului Cârligu Mic. Traficul a fost reluat fără semaforizare și pe acest sector, lucrările urmând să fie finalizate în primăvara anului 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS