12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Donald Trump pare să se apropie de victorie

SUA: Donald Trump pare să se apropie de victorie

Urnele s-au închis, cu excepția Alaskăi, în toate statele americane. Candidatului republican, Donald Trump, îi mai sunt necesari doar 26 de mari electori pentru a obține victoria, estimează presa din Statele Unite. Potrivit CNN și ABC News, între altele, miliardarul new-yorkez ar urma să câștige mai multe state-cheie, precum Ohio, Carolina de Nord sau Florida, ca și numeroase fiefuri republicane.
Hillary Clinton, candidata democrată, e de așteptat să se impună în Virginia și Nevada – considerat în mod obișnuit un stat republican, el a suferit schimbări semnificative de populație: numeroși hispano-americani s-au stabilit acolo.
În mai multe state-cheie, printre care se numără Pennsylvania și Michigan, cursa e în continuare foarte strînsă. Clinton are în prezent susţinerea a 215 electori, din totalul de 270 de care ar avea nevoie pentru a deveni cea dintîi preşedintă a Statelor Unite.

Donald Trump e creditat cu 238 de mari electori.

Preasa americană nu a estimat încă rezultatele din Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hampshire, Pennsylvania, Minnesota, Maine şi Alaska. În New Hampshire, Trump are un avantaj de mai puțin de 1,000 de voturi. La sediul de campanie din New York al doamnei Clinton pare să se fi instalat consternarea. Piețele financiare au suferit căderi spectaculoase – dolarul american și pessos-ul mexican au avut cel mai mult de suferit. Potrivit mai multor sondaje făcute la ieșirea de la urne, Hillary Clinton nu a reușit să mobilizeze electoratul tînăr: 8% dintre alegătorii sub 29 de ani au votat pentru un al treilea candidat, iar 9% dintre cei între 30 și 44 de ani au procedat la fel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS