10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Percheziții la membrii a două rețele specializate în traficul de droguri de risc și mare risc

Craiova: Percheziții la membrii a două rețele specializate în traficul de droguri de risc și mare risc

Procurorii DIICOT din Craiova au anunțat, sâmbătă, destructurarea a două rețele specializate în traficul de droguri de risc și mare risc.

Prima acțiune a avut loc pe data de 22 septembrie, când ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, au prins în flagrant două persoane care încercau să vândă 10 pastile de Ecstasy, 2 grame de amfetamine și 10 grame de rezină de canabis (hașis). După acțiunea de prindere în flagrant, oamenii legii au descins la locuințele celor doi suspecți, de unde au ridicat 17 grame de canabis, 10 grame de rezina de canabis, 3 grame de amfetamină, două plante de cannabis, mai multe telefoane mobile și sumele de 7.350 de lei şi 50 de euro. Cei doi au fost reţinuți pentru 24 de ore, iar pe 23 septembrie, judecătorii din Tribunalului Dolj au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de aceştia. Hotărârea instanței a fost contestată de cei doi inculpați, iar săptămâna trecută Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i pună sub control judiciar.

Drogurile erau destinate comercializarii pe raza municipiului Craiova

Anchetatorii au mai precizat că, ulterior, au fost făcute alte cinci percheziţii la locuințele unor persoane suspectate că ar face parte dintr-o altă rețea specializată în traficul de droguri de risc și mare risc. De data acesta, ofițerii antidrog au ridicat 300 de grame de cocaină, 50 de grame de canabis, două grame de rezină de canabis, 4 telefoane mobile și sumele de 2.700 de lei şi 1.600 de euro.

Unul dintre suspecți a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de altul, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cele două acțiuni au beneficiat de sprijinul operativ al ofițerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale și cei de la Protecție Internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS