6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur Italia: Bilanţul victimelor de origine română a ajuns 8 morţi şi 19 oameni dispăruţi

Cutremur Italia: Bilanţul victimelor de origine română a ajuns 8 morţi şi 19 oameni dispăruţi

O zi de doliu naţional a început în Italia pentru cei 281 de oameni ce au decedat în urma cutremurelor ce au zguduit centrul ţării, informează BBC, citat de Mediafax.

Prim-ministrul italian Matteo Renzi este aşteptat să participe la funeraliile victimelor din Arquata, unul dintre oraşele care a avut cel mai mult de suferit în urma cutremurelor din Italia. În zonele afectate a fost declarată starea de urgenţă şi 50 milioane euro au fost deja alocate pentru a începe reconstrucţia clădirilor şi a infrastructurii, iar peste 2.000 de oameni locuiesc momentan în corturi amenajate special pentru cei care au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Numărul oficial de decese a ajuns la 281, unul provizoriu însă, şi niciun supravieţuitor nu a mai fost găsit de miercuri noapte. Cu toate acestea, autorităţile din Italia au declarat că nu vor renunţa la căutarea posibililor supravieţuitori până când toate persoanele dispărute vor fi găsite într-un mod sau altul. Aproximativ 6.600 de oameni caută sub ruinele clădirilor prăbuşite în speranţa că vor mai găsi pe cineva în viaţă.

Ultimul bilanţ oficial al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii vineri seara de către MAE. Încă doi români au fost găsiţi morţi, astfel că numărul celor care şi-au pierdut viaţa se ridică la 8 persoane, în timp ce încă 19 persoane sunt date dispărute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS