5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComercianții de legume și fructe verificații de polițiștii doljeni

Comercianții de legume și fructe verificații de polițiștii doljeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, ieri, în municipiul Craiova, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale și a faptelor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor și fructelor”.
În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat aproape 30 de societăţi comerciale şi alţi agenti economici persoane fizice precum și mai multe mijloace de transport.
În urma neregulilor constatate, polițiștii doljeni au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 166 000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat și peste 1300 kg legume și fructe în valoare de aproape 3000 de lei.
În cadrul controlului efectuat în Piața din Craiovița Nouă, polițiștii au constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau în vederea comercializării 144 kg fructe, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantității de 144 kg prune, în valoare de 200 de lei, pentru care nu s-au prezenta documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS