10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMEHEDINȚI- Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni în ultimele 24 de ore

MEHEDINȚI- Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 13 situaţii de urgenţă.
Ieri în jurul orei 13.24, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit la un accident rutier produs în municipiul Dr.Tr. Severin, B-dul Revoluției. Victima rezultată în urma accidentului (persoana de sex feminin, în vârstă de 59 de ani) prezenta traumatism cranio cerebral acut, plagă occipitală și fractură la nivelul gambei stângi. Paramedicii SMURd i-au acordat primul-ajutor calificat, după care victima a fost transportată la UPU de către un echipaj SAJ.
Tot ieri, la ora 19:01, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare uşoară şi o ambulanţă SMURD, la un accident rutier produs pe DN6, în zona localităţii Balota, com. Prunişor. La sosirea forţelor de intervenţie, autotrenul, care transporta melasă, se afla răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând o singură victimă (conducătorul auto) care se autoevacuase. Bărbatului, în vârstă de 29 de ani i s-a acordat prim-ajutor calificat şi a fost transportat la UPU pentru investigaţii medicale. Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autotrenului.
În această dimineață, la ora 05.53, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă şi o autospecială transport peridoc cu barcă şi o ambulanță SMURD, pentru salvarea unei persoane căzute în fluviul Dunărea, la km. fluvial 940.5, zona localității Gura Văii, municipiul Dr. Tr. Severin. La sosirea pompierilor la locul evenimentului, persoana respectivă a fost găsită în zona malului, având jumătate din corp într-o barcă. Pompierii au scos trupul bărbatului, în vârstă de 55 de ani, la mal, după care au efectuat manevre de resuscitare, împreună cu echipajul SAJ. După cca. 45 de minute, persoana a fost declarată decedată de către medicul prezent la faţa locului. Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit, tot în această dimineaţă, la ora 07.10, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje (3 clăi de fân) în satul Smadovița, comuna Bâcleș. La intervenție a participat și SVSU Bâcleș cu 6 voluntari și o autospecială de intervenție cu apă și spumă.
Paramedicii SMURD din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit la nouă urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS