20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua internațională a voluntarilor

Ziua internațională a voluntarilor

Ziua internațională a voluntarilor (International Volunteer Day) este celebrată în fiecare an, la data de 5 decembrie și oferă voluntarilor și organizațiilor ocazia de celebra munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților, al organizațiilor neguvernamentale, al agențiilor ONU, al autorităților guvernamentale sau al sectorului privat, anunță Agerpres.

Tema din acest an este ”Lumea ta se schimbă. Tu? Fii voluntar!”, fiind o provocare lansată voluntarilor din întreaga lume de a se implica în implementarea noilor obiective globale, respectiv a Agendei 2030 pentru o dezvoltare durabilă, adoptată de Adunarea Generală a ONU la 25 septembrie 2015.

Milioane de oameni se implică în fiecare an în acțiuni și programe de voluntariat, potrivit www.voluntareuropean.ro. În România, voluntariatul a devenit cunoscut începând cu anul 1990, când o serie de organizații internaționale de voluntariat au venit în țară, iar altele au înființat filiale, aducând cu ele experiența în lucrul cu voluntarii și coordonarea lor. În aceeași perioadă, ONG-urile românești au început să implice voluntari locali în activitățile lor, iar în 1997 au apărut și primele centre de voluntariat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS