24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjul, una dintre vedetele Târgului de Turism al României

Gorjul, una dintre vedetele Târgului de Turism al României

Judeţul Gorj a fost una dintre vedetele Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat în perioada 12-15 noiembrie, la Bucureşti. Manifestarea a fost organizată și găzduită de Romexpo, în parteneriat cu cele mai mari organizații din domeniul turismului românesc: Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Judeţul Gorj, prin standul Consiliului Judeţean Gorj, s-a aflat la cea de-a patra participare la cel mai mare eveniment de turism din România, prin proiectul „Redescoperă Gorjul“. Gastronomie locală, meșteșugurile tradiționale, cântecele și portul popular au alcătuit tema de promovare turistică a judeţului Gorj, sub denumirea „Redescoperă Gorjul tradiţional“. Atracţiile şi obiectivele turistice au fost prezentate pe toată perioada de desfăşurare a târgului şi au atras vizitatorii care au trecut pragul Romexpo. Unii dintre aceștia au declarat că îşi vor programa concedii în judeţul Gorj, după ce au intrat în contact cu oferta turistică variată a zonei şi au spus că au redescoperit frumuseţea locurilor din Oltenia de nord.

Ofertă bogată şi variată

Participarea Consiliului Judeţean Gorj la Târgul de Turism al României s-a derulat prin proiectul „Redescoperă Gorjul“, proiect aflat în perioadă de sustenabilitate și desfăşurat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul Major de Intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică“, Operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice“. La standul județului Gorj a fost pus în operă un program complex de promovare a atracțiilor turistice ale județului Gorj (turism cultural, turism montan și de aventură, turism monahal, city break Târgu Jiu, tradiții și patrimoniu cultural). Alături de Consiliul Județean Gorj au participat instituțiile subordonate: Muzeul Județean „Alexandu Ștefulescu“, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, precum și Primăria Târgu Jiu și Colegiul Național „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu.

Filmul „Acasă la Brâncuşi“, urmărit cu interes

Vizitatorii au fost atraşi de taraful Şcolii Populare de Artă sau de spectacolele oferite de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“. Au mai făcut demonstraţii meşteri populari (olărit, țesături și cioplit în lemn), iar filmul de prezentare a județului Gorj „Acasă la Brâncuși“, considerat unul dintre cele mai bune filme de promovare a unei destinații turistice din România, i-a impresionat pe cei care au vizitat standul județului Gorj. În cadrul standului a putut fi admirat şi premiul „Mărul de Aur“, acordat la nivel mondial de jurnaliştii specializaţi în domeniul turismului, Gorjul fiind recunoscut ca destinație cultural-turistică unicat. Şi municipiul Târgu Jiu a fost promovat în cadrul Târgului de Tursim sub logo-ul „Vizitați Târgu Jiu, orașul lui Brâncuși!“. Elementul central în promovarea municipiului Târgu Jiu a fost prezentarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“. Nu au lipsit din prezentări zona turistică montană Rânca şi desigur Transalpina. Unii dintre cei care au intrat în contact cu oferta turistică, la standul Consiliului Judeţean Gorj, s-au declarat dornici de a vizita judeţul. De asemenea, județul Gorj a fost prezent și la standul Autorității Naționale pentru Turism prin participarea ca membru expozant a localității Tismana, care a câştigat în acest an locul al treilea în cadrul concursului internațional Eden. Reprezentanţii oraşului au primit şi o distincţie pentru rezultatul obţinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS