10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi militari uciși într-un atentat din sud-estul Turciei

Doi militari uciși într-un atentat din sud-estul Turciei

Doi militari au fost uciși și alți patru răniți sâmbătă seara într-un atentat cu mașină capcană care a explodat în momentul trecerii unui convoi militar în provincia kurdă Diyarbakir, din sud-estul Turciei, au anunțat autoritățile locale, potrivit Agerpres.
Acest atentat, care nu a fost imediat revendicat, a avut loc după ce forțele aeriene turce au lansat sâmbătă o serie de bombardamente asupra bazelor rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului.

Potrivit unui comunicat al guvernoratului provinciei, mașina capcană a explodat în districtul Lice în momentul sosirii unui convoi de jandarmi chemați în zonă pentru un incendiu de mașină, provocând moartea a doi militari și rănirea altor patru.

PKK a calificat sâmbătă drept o „agresiune” bombardamentele lansate de armata turcă asupra bazelor sale și a afirmat că au fost „încălcate condițiile de încetare a focului” între luptătorii săi și forțele de securitate turce, valabile din martie 2013. Guvernul de la Ankara a ordonat aceste lovituri aeriene după o serie de atacuri atribuite în ultimele zile militanților PKK împotriva polițiștilor turci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS