5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSepp Blatter în colimatorul FBI

Sepp Blatter în colimatorul FBI

Canalul american de televiziune ABC News şi cotidianul „The New York Times” au anunţat că preşedintele FIFA Sepp Blatter face obiectul unei anchete a justiţiei americane, în cadrul megascandalului de corupţie ce zguduie în acest moment fotbalul mondial.

Preşedintele eleveţian – recent reales – al FIFA, Sepp Blatter, este tot mai strâns în plasa reţelei de corupţie ce a marcat de mai multă vreme imperiul fotbalului mondial. La doar câteva ore de la anunţarea demisiei sale de la conducerea forului mondial al sportului-rege, presa americană îi consacră spaţii ample cuprinzând dezvăluiri uluitoare referitoare la actele de corupţie de o amploare fără precedent în care sunt implicaţi numeroşi colaboratori ai săi, unii dintre ei consideraţi a fi fost cei mai apropiaţi, chiar mâna dreapta a sa.

„The New York Times” afirmă că Sepp Blatter a încercat în ultimele zile să se distanţeze de scandalul de corupţie dar autorităţile „speră să obţină cooperarea unora din oficialii FIFA recent arestaţi şi inculpaţi pentru afaceri de corupţie”. Canalul de televiziune ABC News, citând surse apropiate dosarului de corupţie FIFA, a informat că inclusiv FBI se interesează de acest dosar şi că însuşi Sepp Blatter se află în colimatorul FBI şi al procurorilor americani pentru fapte de corupţie şi luare de mită ce au dus la arestarea, miercurea trecută, a unora din cei mai apropiaţi colaboratori ai săi. În condiţiile în care fiecare din inculpaţi încearcă să-şi salveze piele, comenta ABC News, citând surse informate, procurorii americani aşteaptă şi cred cu siguranţă în posibilitatea că unul dintre arestaţi să vorbească. „Nu suntem, probabil, în măsură să răsturnăm întreaga organizaţie şi poate nici nu este nevoie”, a declarat o sursă pentru ABC News, care s-a referit la şansele de succes ale tehnicilor de derulare a interogatoriilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS