10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 – 24 mai, pentru regiunea Olteniei, dar şi pentru zona de munte.
Astfel, în Oltenia, până pe 15 mai valorile termice vor creşte treptat, ajungându-se la maxime diurne, în medie, de 25 de grade şi minime nocturne de aproximativ 12 grade, adică valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile vor scădea, astfel că, pe 17 mai se vor înregistra, în medie regională, maxime de 19 grade şi minime de 8…9 grade. Vremea se va menţine răcoroasă şi în prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal, cu maxime în medie de 23…24 de grade şi medii ale minimelor de 10 …11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele din intervalul 16-20 mai, când izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, pe fondul unor mici variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 12…15 grade şi minime de 3…5 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime şi minime va coborî cu 3…4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal. Probabilitatea de apariţie a averselor şi descărcărilor electrice, oricând posibile în intervalul 14 – 22 mai, va fi mai ridicată în jurul datei de16 mai, când local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS