20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundaţiile din Bulgaria au provocat pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră

Inundaţiile din Bulgaria au provocat pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră

Inundaţiile din Bulgaria au provocat în numai 24 de ore pagube la infrastructura rutieră în valoare de 22 de milioane de leva (11 milioane de euro), a anunţat marţi, într-un interviu pentru postul de televiziune bTV, ministrul Dezvoltării regionale, Liliana Pavlova, potrivit Mediafax.
Pavlova a precizat că autorităţile bulgare vor cere ajutor prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, înfiinţat în 2002 pentru a oferi asistenţă statelor membre UE în caz de dezastre naturale.

În prezent, situaţia este critică în Elhovo, în municipalitatea Iambol, în condiţiile în care râul Tundja mai are puţin şi iese din matcă. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi cu promptitudine, a adăugat ministrul.

Alte regiuni în care situaţia este critică, potrivit ministrului Dezvoltării regionale, sunt Devin, Burgas, Slancev Briag şi Iambol.

Pavlova a estimat că o schimbare climatică bruscă ar fi cauzat inundaţiile, care au determinat declararea stării de urgenţă în patru regiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS