Bercea: Jumătate din banii daţi lui Mircea Băsescu au ajus la Traian Băsescu pentru a interveni la magistraţiBercea Mondial a declarat, vineri, la Tribunalul Constanţa, jumătate din banii pe care familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu pentru a-l scăpa de închisoare au ajuns la fostul preşedinte. Acesta susţine banii ar fi ajuns la fostul şef de stat pentru ca acesta intervină la diverşi magistraţi, potrivit Mediafax.

Bercea l-a căutat pe Mircea Băsescu în sala de judecată cu privirea şi a afirmat la scurt timp: “Ginerele meu este de opt luni la închisoare pentru a spus: «naşule, dami banii lui socrul meu» şi naşul este afară“, a spus acesta, după ce l-a văzut pe Băsescu aşezat în spatele sălii. Judecătoria i-a transmis nu poate prelungi termenul prezentării pentru declaraţii, iar Bercea a decis vorbească. El a depus juramantul religios înainte de a da declaraţia şi a încheiat acest jurământ într-o manieră originală: “(…) Aşa mi ajute Dumnezeu. moară copiii mei dacă va mint”.

“I-am spus soţiei mele vândă tot ce avem, case, terenuri, chiar şi copiii şi scape de puşcărie. I-am dat suma de 600.000 de euro în două tranşe. Banii au fost daţi lui Mircea Băsescu de soţia mea, de Florin şi Izaura, după care naşul l-a trimis pe Marian Căpăţână verifice dacă banii sunt adevăraţi sau falşi. Verificarea a avut loc într-un bloc din Constanţa, după care Marian Căpăţână a luat banii şi i-a dat naşului“, a povestit Bercea Mondial. “L-am sunat pe naşul din puşcărie şi i-am cerut scape pentru sunt nevinovat. Există convorbirile telefonice care pot fi verificate. Naşul îmi spunea am răbdare, sunt nevinovat şi o scape”, a povestit Bercea Mondial. “Cu o zi înainte o aresteze pe Izaura, Mircea Băsescu a chemat-o şi i-a înapoiat cei patru – cinci galbeni pe care i-am dat la botez, spunându-i -i vândă cumpere mâncare. (…) Am vorbit cu Mircea Băsescu a doua zi după ce mi-a arestat ginerele şi fată şi i-am reproşat a procedat astfel. El mi-a spus nu putem vorbi pentru avem telefoanele ascultate”, a mai declarat bărbatul. Fiul său, Florin Anghel spune întăreşte acuzaţiile tatălui. “L-am întrebat pe Mircea Băsescu cum procedăm pentru a-l scoate pe tata din puşcărie şi mi-a spus mai aşteptăm ia legătură cu Traian Băsescu facă în aşa fel încât -i dea drumul. Ne-a cerut un milion de euro. Noi nu aveam decât 250.000 de euro, i-am dat, iar restul de bani i-am zis -l dăm după ce va fi eliberat tata”, a povestit Florin Anghel. “Prima oară nu am vrut dau declaraţie la DNA împotriva naşului. Nu am vrut -i fac rău pentru ştiam ce înseamnă puşcăria. Ştiu naşul meu e bolnav şi nu am nimic cu el”, a mai afirmat Bercea Mondial.

“Mircea Băsescu a cerut banii, i-a dat fratelui său. Mircea Băsescu nu ştia judecători din Olt sau din Craiova, ci influenţa era făcută prin intermediul fratelui său. Trebuiau influenţaţi magistraţi de la Curtea de Apel Craiova şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a mai spus Bercea.


“Un avocat de la Curtea de Apel Craiova i-a spus soţiei mele Traian Băsescu procedează aşa pentru a primi mai mulţi bani. Am întrebat-o pe soţia mea dacă naşul a primit banii şi mi-a spus el i-a zis 300.000 de euro i-a dat lui Traian Băsescu, oprindu-şi restul”, a spus Bercea Mondial, care şi-a menţinut declaraţia dată în faza de urmărire penală, pe dată de 26 iunie 2014.

Acesta a spus iniţial nu doreşte mai dea declaraţii, deoarece vrea facă denunţ la DNA Constanţa, pentru faptul în septembrie 2010 i-a dat bani lui Mircea Băsescu pentru acesta îl scape de închisoare pe fiul său, Florin Anghel, intervenind la un actual judecător al Curţii de Apel Constanţa.

Sandu Anghel, zis Bercea, a fost audiat de Tribunalul Constanţa, în procesul în care fratele mai mic al lui Traian Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă. De asemenea, Marian Căpăţână este judecat în acest dosar pentru complicitate la trafic de influenţă.Comenteaza acum

Alte stiri

3 iulie 2018

Recomadări pentru prevenirea tâlhăriilor

Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijenta, sau chiar teribilism, este un factor care favorizează comiterea faptelor ilegale. Pentru a vă feri de posibilii infractori, nu trebuie să neglijaţi nici un amănunt şi să acordaţi atenţie ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Actualitate

» Judecătorul Sergio Mattarella este noul PREŞEDINTE al Italiei
» O cină discretă la Strasbourg : Hollande-Merkel-Schulz
» Podemos a mobilizat zeci mii de manifestanţi anti-austeritate la Madrid
» Profesor la UMF Iaşi, reţinut pentru şantaj şi tentativă de viol
» Ilie Sârbu și Marian Neacșu, reconfirmați de conducerea PSD ca lideri ai grupurilor din Senat și Camera Deputaților
» Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie, reţinut pentru luare de mită
» Angela Merkel exclude o reducere a datoriei Greciei
» Vreme rea în toată țara, până duminică la ora 16.00
» Bercea: Jumătate din banii daţi lui Mircea Băsescu au ajus la Traian Băsescu pentru a interveni la magistraţi
» Elena Udrea a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea
» Restricţii de circulaţie pe mai mule drumuri din ţară
» Perturbarea traficului auto la Roma, în zilele de 31 ianuarie şi 12 februarie
» Gorj; DN67C Novaci – Rânca, închis până la ora 9.00 din cauza viscolului
» Videanu,Bica, Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, arestaţi pentru 30 de zile
» Personalitatea săptămânii: Ion Luca Caragiale

Interviu

» Pictorul-scenograf Viorel Penișoară-Stegaru: La 15 ani am fost condamnat la un an închisoare…

Local

» Licitaţii fictive la Spitalul din Râmnicu Vâlcea
» Olt: Doi morţi şi trei răniţi într-un grav accident petrecut la Deveselu

Dolj

» Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, între lipsuri și realizări
» Părinții doljeni își pot înscrie copiii la „Tonomatul de vacanță“
» O zi cu surprize la Căminul de Bătrâni
» Ciupercenii Vechi, îmbătrânit
» Biblioteca de la Colegiul „Carol I“, un templu al culturii
» Aproape 1.700 de carduri de sănătate distribuite de CAS Dolj
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» Gorj: Drum spre Rânca, redeschis

Sport

» Volei: SCM-U Craiova, învinsă cu 3-1 la Zalău
» Fotbal – Alb-albaştrii au remizat cu Pogon
» Fotbal – Australia a câştigat pentru prima dată Cupa Asiei
» Fotbal – Pandurii au pierdut amicalul cu polonezii de la TS Podbeskidzie (UPDATE)
» Fotbal – Andrei Sin a revenit printre alb-albaştri
» Serena Williams, campioană la Australian Open
» Volei: Craiova are meci greu la Zalău
» Bawab păstrează golurile pentru retur
» „Viperele“ au „mușcat“ de trei ori la Bradu
» Weekend plin de fotbal în Bănie (UPDATE)
» Slătinenii caută omul cu golul la Craiova
» Victor Lazarciuc n-a rezistat nici un an la SCM

Sanatate

» Bolile care îi omoară pe doljeni

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită!
» Bancul zilei
» Nomofobia, dependenţa de telefonul mobil

Opinii

» Triburile la porțile Uniunii Europene

Top