10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: DJ 641 Mischii - Caracal, inundat parţial în urma ploilor din ultimele 24 de ore

Dolj: DJ 641 Mischii – Caracal, inundat parţial în urma ploilor din ultimele 24 de ore

Drumul comunal din Ghercești a fost parțial inundat

Ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultimele zile în judeţul Dolj s-au produs scurgeri de pe versanţi şi torenţi ce au dus la creşteri de niveluri şi debite pe pârâul Teslui, fără depăşirea cotelor de apărare, fiind inundată partea carosabila a DJ 641 Mischii – Caracal, în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, zona de subtraversarea podului de cale ferată, pe o lungime de 60 de metri. Circulaţia în zonă a fost închisă de către Poliţia Rurală şi reprezentanţi ai Comitetlului Local pentru Situaţii de Urgenţă Pieleşti, până la retragerea apei de pe carosabil, traficul rutier fiind dirijat pe rute ocolitoare.

Lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu au intervenit pentru deblocarea podurilor şi podeţelor construite pe râurile din judeţul Dolj aflate sub incidenţa avertizărilor de inundaţii instituite de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apei (INGHA). Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii ABA Jiu, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin Formaţia Scaieşti, a intervenit în cursul acestei nopţi cu două autoturisme şi un buldoexcavator pentru eliminarea blocajelor la poduri şi podeţe pe pârâul Argetoaia, pârâul Racoviţa şi pe canalele raului Jiu, în zona Racari.

Reprezentanţii ABA Jiu au comunicat că în această dimineaţă, pe râul Jiu, la staţia hidrometrică Răcari cota de inundaţie era depăşită cu 20 de centimetri, în timp ce la staţia hidrometrică Filiaşi cota de atenţie era depăşită cu 9 centimetri. De asemenea, la nivelul Bazinului au fost în creștere și debitele râurilor și pârâurilor, dintre acestea înregistrând în această dimineață depășiri ale Cotele de Atenţie următoarele:

– râul Argetoaia, la staţia hidrometrică Scaieşti depășise Cota de Atenție cu 5 centimetri – tendinţa este de creştere.
– râul Orlea, la staţia hidrometrică Celei depășise Cota de Atenție cu 30 de centimetri – tendinţa este de scădere.
– râul Jilt, la staţia hidrometrică Turceni depășise Cota de Atenție cu 96 de centimetri – tendinţa este de creştere.
– râul Coşustea, la staţia hidrometrică Corcova depășise Cota de Atenție cu 2 cm – tendinţa este de scădere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS