10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Cod galben de ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră pe Autostrada A2 București – Constanța și pe numeroase drumuri naționale importante din țară circulația rutieră se desfășoară dificil, din cauza ceții dense. Fenomenul este prezent în județe precum Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Olt și Mehedinți. Oamenii legii Semnaleaza, în acest sens, că la această oră multe județe din țară se află sub incidența unui cod galben de ceaţă.

În aceste condiţii, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de circulaţie în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS