12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrucurile bunicii pentru sănătatea ficatului

Trucurile bunicii pentru sănătatea ficatului

Ceaiul-de-anghinare-curăță-ficatul-538x354Ficatul are multe funcții esențiale sănătății organismului: elimină substanțele nocive din țesuturi, reglează nivelul de hormoni și chiar pe cel de zahăr din sânge. Pentru că un ficat obosit duce la dereglarea metabolismului și la probleme grave de sanatate, detoxificarea acestui organ este un ajutor necesar pe care ni-l putem oferi singuri.

Plante salvatoare

De la ficatul obosit până la hepatita sau chiar ciroza, diverse probleme provocate de dieta necorespunzatoare, de chimicale sau de stres, toate isi gasesc leac în grădina naturii.

Armurariul – conține uleiuri volatile și este bogat în silimarină, substanță cunoscută încă din vechime pentru efectul de regenerare a celulelor ficatului. Fiind un puternic antioxidant, regenerează țesuturile și înlătură toxinele. Se administrează sub formă de tinctura, 20 de picături de trei ori pe zi, diluate în apă sau pulbere, un gram înainte de fiecare masă.

Anghinarea – este o plantă ale carei frunze sunt utilizate pentru efectul diuretic și pentru cel de hrănire a celulei hepatice. Infuzia se prepară din frunze, după cum urmează: două lingurițe se lasă la infuzat o jumătate de oră în 300 de mililitri de apă fierbinte. Se consumă pe parcursul zilei, înainte de mesele principale. Doza se mărește la trei lingurițe, după zece zile, fără a depăși însă cinci lingurițe de anghinare la 300 mililitri de apă.

Cicoarea – este o plantă hematoprotectoare care stimulează secreția bilei și activează funcția antitoxică a ficatului. Rădăcina este cea mai eficientă. Cicoarea uscată se folosește pentru prepararea unui ceai benefic: puneți într-un ibric o linguriță de cicoare uscată, peste care turnați o cană cu apă. Lăsați să fiarbă câteva minute, strecurați și consumați cel puțin doua căni zilnic. Sursa: realitatea.net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS