12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncep programele turistice în Gorj

Încep programele turistice în Gorj

Consiliul Judeţean Gorj organizează, în perioada 6-26 septembrie, o serie de evenimente care contribuie la o mai bună vizibilitate a obiectivelor cu potențial turistic din Gorj.
„Zilele Gorjului turistic şi cultural“, proiect aflat la a cincea ediţie, a demonstrat, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, capacitatea de promovare şi de a influenţa creşterea numărului de turişti. Evenimente autentice, precum Festivalul de folclor „TRANSALPINA“, aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul de Folclor „Maria Apostol“, „Nunta la gorjeni“, prezentată în cadrul serbărilor câmpeneşti de la Curtişoara, sau Festivalul de Folclor Pastoral „Coborâtul oilor de la munte“, organizate în cadrul „Zilelor Gorjului turistic şi cultural“, continuă să polarizeze atenţia publicului iubitor de tradiţii şi de folclor. Creaţiile artiştilor gorjeni şi ale celor din alte ţări sunt prezentate în Gorj, în judeţele limitrofe şi în ţările vecine în cadrul unor evenimente devenite brand, precum Gorjfest.
Cadrul de promovare constantă a potenţialului turistic al Gorjului este completat de turismul montan şi cel de aventură, la fel de ofertante. „Ziua turismului de aventură“ şi „Cicloturismul“ se adresează unui public-ţintă care doreşte să-şi petreacă timpul liber într-un mod dinamic. Promovarea turismului monahal rămâne, de asemenea, un obiectiv constant al programului, mănăstirile din Gorj fiind deja incluse în circuitele de turism naţional şi în ofertele agenţiilor.

Se lansează Asociaţia „Acasă la Brâncuşi“
 
Începând cu acest an, odată cu lansarea Asociaţiei şi a brandului „Acasă la Brâncuşi“, a fost elaborat un nou program de promovare sub genericul „Vino acasă la Brâncuşi!“. Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Gorj, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism, prima ediţie urmând să aibă loc în perioada 22-26 septembrie. Ediţia I se axează pe trei importanţi vectori de comunicare – turismul cultural, circuite culturale şi turismul în natură – pentru o mai bună poziţionare a judeţului Gorj pe pieţele turistice naţionale şi internaţionale. În contextul turismului cultural, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu, operă artistică şi arhitecturală amplasată pe axa est-vest a municipiului Târgu Jiu, reprezintă pilonul central al unei oferte de turism cultural care are nevoie de continuă promovare. Programul „Vino acasă la Brâncuşi!“ se adaugă, de asemenea, demersurilor făcute de autorităţile locale pentru clasarea Ansamblului în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, obiectiv care va duce, implicit, la o mai bună vizibilitate mondială a operelor brâncuşiene şi la creșterea numărului de turişti.
Turismul în natură este, de asemenea, vizat prin acest program, resursele naturale precum Peştera Polovragi, Cheile Olteţului, zonele Hobiţa, Peştişani, Tismana fiind incluse ca locuri de desfăşurare ale evenimentelor din cadrul programului. „Sunt două programe care au rolul de a atrage cât mai mulţi turişti în Gorj. Cred că aceştia vor avea de unde să aleagă pe parcursul acestei luni, începând cu 6 septembrie. Avem un spectacol de teatru în Peştera Polovragi, festivaluri la Rânca, escaladă pe Cheile Sohodolului, spectacole de muzică populară, expoziţii, un festival al răciturilor. Vom lansa la Palatul Parlamentului, pe 22 septembrie, în prezenţa a 200 de oaspeţi, Asociaţia «Acasă la Brâncuşi».
Vor fi prezenţi şi foarte mulţi ambasadori. Sunt două programe care se vor permanentiza şi lumea va trebui să ştie că timp de o lună, în Gorj, în septembrie, există o ofertă concretă turistică, de toate tipurile, de la cazare de calitate, până la programe şi manifestări pentru toate gusturile şi vârstele. Anul acesta este important pentru Gorj: în octombrie, judeţul va primi Mărul de Aur, o distincţie importantă în domeniul turismului, şi facem ultimii paşi pentru a primi certificatul UNESCO pentru Ansamblul Calea Eroilor, prin care operele brâncuşiene de la Târgu Jiu vor fi incluse în Patrimoniul Mondial“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS