21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania Dacia susţine învăţământul profesional

Compania Dacia susţine învăţământul profesional

Compania Dacia, Inspectoratul Școlar al județului Argeș și Primăria orașului Mioveni au fost semnat, astăzi, un protocol de parteneriat pentru înființarea și susținerea funcționării unor clase de învățământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matrițer, la Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni.
Protocolul a fost semnat la sediul Guvernului României de către Nicolas Maure, președinte director general al Dacia, Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar al județului Argeș și Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, în prezența Prim – ministrului României, Victor Ponta, ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrului delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică și a directorului Liceului Tehnologic Construcţii Mioveni, Ghiorghe Dinuţă.

Acest parteneriat vizează colaborarea dintre Dacia și Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni în ceea ce priveşte activitatea şcolară şi pregătirea profesională practică a tinerilor liceeni. Astfel, Dacia susţine învăţământul profesional prin crearea în cadrul liceului a două clase cu profil mecanic (calificare sculeri-matriţeri), respectiv: o clasă a IX-a cu 14 elevi, din anul şcolar 2014/2015 (absolvire în 2017), şi o clasă a X-a, cu 28 de elevi, începând cu anul şcolar 2014/2015 (absolvire în 2016).
Cei 42 de liceeni vor îmbina formarea teoretică și cea practică, prin participarea în calitate de stagiari la Uzinele Dacia din Mioveni și prin posibilitatea de a efectua vizite la uzinele Dacia. În baza contactului de stagiu, Dacia va oferi stagiarilor burse lunare în valoare de 200 lei, acordate pe criterii de performanță. În plus, aceştia vor beneficia de transport şi prânz gratuit, dar și de echipament de protecție pus la dispoziție de Dacia.
Absolvenții acestor clase vor avea prioritate la angajare în cadrul Dacia, în funcție de nevoile companiei.

„În trecut în România existau şcoli profesionale care au dat generaţii de specialişti în diverse meserii. Aceste școli au dispărut și, odată cu ele, specializări de care mediul economic are nevoie. Renault România are deja tradiţie în organizarea de programe de stagii (Drive Your Future) adresate tinerilor studenți sau masteranzi, iar acum face pasul următor și susţine instituţiile de învăţământ cu profil profesional. Vom fi parteneri ai Liceului Tehnologic Construcţii Mioveni și, împreună, vom  adapta programa şcolară, vom crea clase cu profil mecanic şi specializare sculeri matriţeri, şi vom organiza stagii în cadrul uzinelor noastre. Este nevoie de o mai strânsă legătură între  partea teoretică și cea  practică atunci când este vorba de învățământ profesional și suntem bucuroși să realizăm acest parteneriat la Mioveni, în proximitatea uzinelor Dacia”, a declarat Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Renault România.

Pe lângă crearea claselor specializate, Dacia va susține Liceul Tehnologic Construcţii de Mașini Mioveni și prin sponsorizarea cu mijloace tehnice (mașini, utilaje și echipamente) care să contribuie la formarea elevilor. Mai mult, specialiști din cadrul Dacia și ai Renault România vor participa și la instruirea cadrelor didactice și vor interveni în cadrul cursurilor pentru a facilita dobândirea unor competențe specifice industriei auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS