30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParada liceelor, pe străzile Craiovei

Parada liceelor, pe străzile Craiovei

http://www.youtube.com/watch?v=qtbXWgwERYg

Zeci de elevi de la 14 licee vor defila sâmbătă pe străzile din centrul Craiovei. În acest fel se va finaliza „Competiția  Tinereții“, care a debutat la începutul acestui an școlar și în urma căreia se va desemna Liceul Anului.

Parada liceelor va porni de pe Calea București și se va opri în Piața „Mihai Viteazul“. Elevii vor purta costumații și mascote care definesc unitățile în care își desfășoară activitatea. Vor putea fi văzuți astfel pe stradă liceeni de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, Colegiul Național „Carol I“, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“, Liceul Tehnologic Auto, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu“, Liceul de Arte „Marin Sorescu“, Liceul „Charles Laugier“, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, Colegiul Național „Frații Buzești“ și Liceul Teoretic „Traian Vuia“.
Momentul defilării va fi urmat de un spectacol artistic, susținut de elevii care au câștigat competițiile de muzică și dans. „Am avut cel mai amplu proiect pe care Direcția Județeană pentru Sport și Tineret l-a organizat până acum în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor și Inspectoratul Școlar Județean Dolj. „Competiția Tinereții“ este un concurs la care s-au înscris 16 dintre cele 22 de licee craiovene. Până la final au rămas doar 14 unități de învățământ. Am avut probe diverse, prin care am identificat elevii cu aptitudini pentru dans, oratorie, teatru, dezbatere, desen. Au fost și probe de cultură generală și probe sportive. S-au implicat în această competiție mii de elevi, care au muncit mult cu profesorii lor pentru a strânge punctaje la probele la care au participat, ca să obțină trofeul «Liceul Anului». Clasamentul este foarte strâns. Decisivă va fi parada de sâmbătă, ce va fi urmată de un spectacol de muzică și dans, care va aduce în atenția craiovenilor cei mai buni tineri în aceste domenii. Am găsit adevărați lideri printre liceeni și sunt convinsă că vom mai auzi despre ei“, a declarat Alina Ionescu, directoarea Direcției pentru Sport și Tineret Dolj. Vor fi premiate cu diplome și plachete liceele care au ocupat primele trei locuri în clasament.

Tabăra de supraviețuire, amânată

Una dintre probele prevăzute în programul concursului „Competiția Tinereții“ a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice. Aceasta este „Tabăra de supraviețuire“, care va fi organizată la sfârșitul săptămânii viitoare.
„Nu am renunțat la acest concurs. Va avea loc săptămâna viitoare, la Baia de Fier, unde liceele vor participa cu câte un echipaj de șase persoane. Se va merge cu corturile și se vor desfășura mai multe activități de supraviețuire“, a spus directorul DJST Dolj. Potrivit directoarei DJST Dolj, concursul „Competiția Tinereții“ se va derula și în anul școlar următor, când sunt așteptate să se înscrie toate liceele din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS